Sport

A végletekig kiélezett és harcias mérkőzésen döntetlent játszott az SG Kecskemét Futsal a Berettyóújfalu ellen

A felsőházi pontvadászat harmadik fordulójában az MVFC Berettyóújfalu vendége volt az SG Kecskemét Futsal alakulata. A végletekig kiélezett és harcias mérkőzésen igazságos pontosztozkodás született, írta szerkesztőségünknek küldött közleményében a kecskeméti klub.

ÓVATOS TAPOGATÓZÁSSAL KEZDŐDÖTT A MECCS

Tapogatózva kezdtek a csapatok, majd a 2. percben Matheus került helyzetbe a hazaiaktól, lövése azonban célt tévesztett. Nem sokkal később Maico előtt adódott lehetőség a kecskeméti oldalon, ám a védők blokkolni tudták végül. Ezután csendesen csordogált a medrében a találkozó, nem igazán mertek egymásnak esni a felek.

A VÉGÉN MÉG VOLTAK LEHETŐSÉGEK, DE ÚJABB GÓL MÁR NEM SZÜLETETT

Fordulás után az öt csapatfault kigyűlt a Kecskemétnek, így óvatosnak kellett lenniük, hogy elkerüljék a tízméterest. Ristic lövésébe vetődtek bele a hazai védők. 2:47 volt még vissza, az MVFC időt kért, utána pedig a szögletből felpördülő labda majdnem a kecskeméti kapuba jutott. Matheus lövését Rigó védte nagy bravúrral. A 39. percben tízmétereshez jutott a Berettyóújfalu, de Iszák elizgulta, és mellé lőtt. A másik térfélen Pál löketét Sándor tolta ki. Utána viszont megint faultot láttak a bírók a Kecskemétnél, újabb tízméteres jöhetett. Nagy Imre állt a labda mögé, és ugyanúgy elhibázta, mint Iszák. A legvégén még mindkét oldalon voltak lehetőségek, újabb gól viszont nem esett, így igazságosnak mondható döntetlen született.

IGAZSÁGOS DÖNTETLEN SZÜLETETT

“Szándékosan adtuk át a területet, a kezdeményezést a hazai csapatnak, hogy megnyíljanak a területek mögöttük. Ez a számításunk az első félidőben bejött, vezetéssel tudtunk szünetre menni. A második felvonásban úgy érzem felborult kissé a pálya, és egy egyéni villanásból tudott egalizálni a Berettyóújfalu. Utána már nem igazán tudtunk ritmust váltani, egyik csapat sem vállalta fel az öt a négy elleni taktikát, így igazságosnak mondható döntetlen született” – összegezte a meccs eredményét Soltész Levente vezetőedző.

ÖSSZEGZÉS

MVFC Berettyóújfalu – SG Kecskemét Futsal 1-1 (0-1)
Férfi futsal NBI, felsőház 3. forduló
2023.03.22., szerda 18:00
Pálfy István Rendezvénycsarnok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb