Közélet

Sok volt az illegális szemét – felszámolják a Pákozdi csata utcai és az Akadémia krt., Forradalom utca sarkán lévő szelektív hulladékgyűjtő szigetet

Március 31-gyel megszűnik a Pákozdi csata utca 2. szám előtti és az Akadémia krt., Forradalom utca sarkán levő szelektív hulladékgyűjtő szigetet, tudtuk meg a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft-től.

A RENDSZERESEN KIHELYEZETT ILLEGÁLIS HULLADÉK MIATT KERÜL FELSZÁMOLÁSRA A GYŰJTŐHELY

Mint mondták, azért döntöttek a megszüntetés mellett, mert a hulladékgyűjtő edények mellett rendszeresen illegális hulladék kerül kihelyezésre, s hiába vállalta a Társaság a gyakoribb ürítést, ez sem bizonyult hosszútávon eredményes megoldásnak.

KEDDI NAPOKON, HETI RENDSZERESSÉGGEL SZÁLLÍTJÁK EL A SZELEKTÍV HULLADÉKOT

A Társaság közlése szerint a gyűjtő szigetek megszűnését követően a széchenyivárosi lakóközösség keddi napokon heti rendszerességgel tudja kihelyezni a szelektív hulladékot az ingatlanok elé, ahonnan elszállítják azt. A társasházak részére a szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló edényeket díjmentesen biztosítják, valamint megkezdték már a lakók számára azok kiosztását.

ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ ÜVEGGYŰJTÉSRE IS LESZ LEHETŐSÉG

Tájékoztatásuk alapján április elsejétől az újrahasznosítható üveggyűjtésre az Akadémia körúton lévő Univer ABC-nél lesz lehetőség, valamint a Rávágy téri Univer ABC élelmiszerüzlet előtti (Bowling Center előtti) Kubio építményben kerülnek ki hulladéktároló edények az üvegek számára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb