Közélet

Tanárokkal telt meg a kecskeméti Katona József Könyvtár, a fő téma a generációk közötti kommunikáció volt

A könyvtár Középpontban a katedra című sorozatának nyitó előadására még múlt hét pénteken került sor. A város önkormányzata által támogatott továbbképzés első vendége Bereczki Enikő generációkutató, A rejtélyes Z generáció című kötet szerzője volt.

A kutató előadásában elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy különböző életkorú személyek közötti párbeszéd közel sem reménytelen, mindössze egymás gondolatainak és szempontjainak megismerésére, megértésre és elfogadásra van szükség – írja a könyvtár.

FONTOS MEGTUDNI AZT, HOGY KIKET IS KÖVETÜNK PONTOSAN

Az előadáson arról is szó esett, hogy egészen más emberek hatnak az eltérő generáció tagjaira, a legfiatalabbaknál nem elhanyagolható az influenszerek szerepe. Mint az előadó elmondta, fontos, hogy a gyerekeket bíztassuk arra, hogy minél inkább felülvizsgálják, vagy utánajárjanak annak, hogy pontosan kiket is követnek, hiszen sokan kifejezetten rossz hatással lehetnek rájuk.

Téma volt az is, hogy a koronavírus világjárvány hatására jóval megerősödött az internetes függőség is, melyet leginkább a TikTok, a videójátékok, a Netflix sorozatok, az Instagram és a chat okoz. A függőség elleni jó megoldás lehet a családi szerződés, pontos feltételek rögzítésével. Bereczki Enikő beszélt a szexting gyakori jelenségéről és veszélyeiről, melyre mindenképp figyelmeztetni kell a kis- és fiatalkorúakat.

FONTOS AZ EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ ÉS AZ ŐSZINTE BESZÉLGETÉSEK

Összességében a generációk közötti szakadék leküzdését a több együtt töltött idő és az őszinte beszélgetések mellett az ünnepek közös és tartalmas megünneplése segítheti.

A sorozat következő programján, március 28-án, kedden, 16 órakor Görög Ibolya protokollszakértő lesz a vendégünk, aki A hiteles tanító címmel tart előadást a könyvtárban, akit érdekel, itt több információt is megtalál az előadásról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb