Sport

Hiába a vereség, állva tapsolták a Kecskeméti TE játékosait a szurkolók vasárnap

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk tegnap, hosszú idő után szenvedett ismét vereséget a Labdarúgó NB1-ben a Kecskeméti TE vasárnap, miután embertelen körülmények között kapott ki egy góllal a Mezőkövesdtől csapatától.

Hosszú veretlenségi sorozatnak szakadt vége vasárnap, tíz meccs után kaptak ki újra a kecskemétiek. A cudar körülményeket ezúttal a vendégek bírták jobban, egy gólos győzelmet arattak a Hírös városban. A meccset megelőző órákban folyamatosan szakadt az eső, így a játékosoknak már a jócskán felázott pályán kellett megkezdeniük a mérkőzést. A vendégek góljánál is nagy szerepet játszott az időjárás, ugyanis egy pocsolyában elakadó labda okozta a Kecskemét vesztét, abból fordultak a mezőkövesdiek, majd megszerezték a mérkőzés egyetlen gólját, ami végül három pontot ért.

HIÁBA A VERESÉG, A JÁTÉKOSOK ÉS A VEZETŐEDZŐ IS POZITÍVAN ÉRTÉKELT

A kecskeméti csapat formáját jól mutatja, hogy a vesztes mérkőzés után a szurkolók, a játékosok, sőt az vezetőedző is pozitívan értékelt: azt gondolják, nincs miért aggódni a csapat teljesítményét illetően. A különböző statisztikák is azt mutatják, hogy alakulhatott volna másképpen is ez a mérkőzés, hiszen jóval több helyzetet alakított ki a Kecskemét.

Szabó István is megosztotta gondolatait a meccs után:

A meccset megelőző nagy esőzés és a pálya talaja miatt alakítanunk kellett a taktikánkon. Előzetesen arra készültünk, hogy magasan letámadjuk a Mezőkövesdet. Ez azonban nem valósulhatott meg, hiszen a vendégek – nem megbántva őket, mert a talaj ennyit engedett – folyamatosan előre rugdosták a labdát, így hátulról kellett építkeznünk. A vereség ellenére nagyszerű mérkőzést játszottunk! Hat nagy helyzetet dolgoztunk ki. Ha ennyit ki tud védekezni az ellenfél akár a kapus, akár a jól blokkoló belső védők segítségével, akkor nincs más dolgom, mint gratulálni nekik. Azonban az én játékosaimnak is jár az elismerés, ugyanis ilyen pályán nem felívelt labdákkal, hanem kombinatív, szép játékkal alakítottunk ki ziccereket, ami hatalmas dolog. Sok mindenkit be lehet csapni, de a közönséget nem. A nézők a végén állva tapsoltak meg bennünket, ez mindent elmond erről a mérkőzésről. Köszönjük a támogatást nekik! Szenzációs teljesítmény volt, hogy 13 tétmérkőzésen keresztül nem kaptunk ki a Széktói Stadionban. Ez a sorozat most sajnos megszakadt, de megyünk tovább!

értékelt a vezetőedző.

A csapat játékosa, Tóth Barna is megosztotta gondolatait a meccs után:

Hogyha azt mondják az év elején, hogy tavasz közepén lesz az első hazai vereségünk, akkor azt aláírom. Hasonló volt ez a mérkőzés ahhoz, amit tavaly novemberben játszottunk Mezőkövesden, bár itt a leszakadó eső alapvetően írta felül az előzetes taktikai elképzeléseket. Ott is nyomást helyeztünk viszont a Mezőkövesdre a második félidőben , ugyanígy megvoltak a helyzeteink, de nem sikerült gólt szerezni. A csapat ettől függetlenül megérdemli a dicséretet, sajnos az ellenfél kapusa megint nagyon jó napot fogott ki a mi bánatunkra. Nem kell nagy változtatásokat eszközölünk véleményem szerint a folytatásban, a megfelelő küzdőszellem megvolt, taktikai téren is megtettük, amit lehetett. A kapu előtti helyzetkihasználáson kell javítanunk, bízom benne, hogy ez pontot vagy pontokat érhet majd a Puskás Akadémia ellen. Ahogy tavaly jól reagáltunk a Mezőkövesd elleni vereségre, úgy bízom benne, hogy ezt most is hasonlóan jól tesszük majd 

mondta a KTE játékosa.

A NAGY CSAPATNAK NEM, A TARTALÉKOKNAK VISZONT SIKERÜLT A GYŐZELEM

Noha az első csapat nem tudott nyerni, a tartalékok fontos alsó házi rangadót játszottak Szolnokon, amelyet 1-0 arányban meg is nyertek így megszerezték első győzelmüket a tavaszi szezonban – olvasható az összefoglalóban.

Szolnoki MÁV – Kecskeméti TE II. 0-1 (0-0)

Szolnok: Csáki – Gohér, Tisza, Lengyel (Iván 62.), Antal (Pinto 62.), Barna (Kalmár 46.), Pelles (Rokszin 46.), Tömösvári (Lakatos 38.), Kis, Szabó R., Kópis. Vezetőedző: Horváth Csaba

KTE II.: Kersák – Szamosi (Jászai-Deák 63.), Hatvani, Győri B. (Horváth M. 78.), Buna, Győri Á., Polyák, Szalai Sz., Lovas Zs. (Horváth Á. 63.), Györgye, Gréczi (Kovács Á. 90.). Vezetőedző: Virágh Ferenc

Gól: Lovas Zs. (32.)

Borítókép: Kecskeméti TE FB. oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb