Mindenmás

Gulyás Gergely: idén biztosan marad a rezsicsökkentés, segítenek a kkv-szekornak

Szerdán megtörtént a menetrend szerinti kormányülés, itt több döntést is meghozott a kormány, erről beszélt Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.

A kormányinfót megelőzően hosszasan foglalkozott az energetikai helyzet értékelésével, majd úgy döntöttek, hogy az idei költségvetés gondos tervezésének köszönhetően fenntartják a rezsicsökkentést a jelenlegi formájában, tehát az átlagfogyasztásig megmarad a támogatott ár továbbra is.

A gazdasági szektornak nagy terhet kell elviselnie a megemelkedett energiaárak miatt, ezért új segítséget adnak a kkv-szektornak: korábbi szabályok szerint a rezsicsökkentést igénybe vehető vállalatok, az egyházak, az alapítványok és a végsőmenedékes fogyasztók esetében beavatkozik a szerződésekbe, hogy a jelenlegi piaci áron új szerződéseket kössenek, a gázt 10 forinttal olcsóbban kaphatják, az áram esetében 80 forint alatt lesz a tarifa – közölte Gulyás Gergely.

A miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, hogy az MVM-nek kell majd viselnie a tarifakülönbözet terhét, ez nagyjából 15-20 milliárd forintos veszteséget jelent.

Borítókép: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb