Mindenmás

Havas húsvét: Húszéves hidegrekordot döntött meg az áprilisi időjárás

A Kékestetőn dőlt meg a legalacsonyabb maximumhőmérséklet mintegy húszéves rekordja csütörtökön – adta hírül az Időkép. A Kékesen még nappal sem emelkedett fagypont fölé a hőmérséklet, a mínusz 2 fokos hőmérséklettel pedig egy hosszú ideje tartó hidegrekord is megdőlt.

Sajnos az elmúlt években kimondottan megszokott, hogy tavasszal visszatérnek a fagyok, sőt az elmúlt pár évben volt olyanra is példa, hogy márciusban havazott, idén ez áprilisban is megtörtént. Emiatt egyébként leginkább a virágzó növények szenvednek. Ahogyan az Időkép írja, csütörtök országszerte faggyal, sok helyen erősebb, -7, -5 fokos faggyal indult. Legmagasab hegycsúcsunkon nappal sem érte el a pozitív tartományt a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat -2 fokot mért a Kékesen ami egy hajszálnyival megdöntötte a 2003-as napi legalacsonyabb maximum-hőmérsékleti rekordot. Abban az évben -1,9 fokos maximumot jegyeztek fel.

KECSKEMÉTEN MEGÚSZTUK, DE VOLT OLYAN HELY AHOL 10 CENTI HÓ IS ESETT

Ugyan Kecskeméten megúsztuk az áprilisi havazást, sajnos a hűvös idő hozzánk is elért. Tegnap már a város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is megosztotta véleményét az áprilisi hidegről közösségi oldalán.

Borítókép: Időkép

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb