Mindenmás

A kecskeméti repülőbázis katonái is teljesítették a Honvédség 175 éves évfordulójára meghirdetett kihívást

Idén 175 éves a Magyar Honvédség, ami ezen jeles alkalomból számos izgalmas programmal, felhívással, vetélkedőkkel készül egész évben az érdeklődőknek. Az egyik ilyen volt a 175 km-es futás, melyet a kecskeméti repülőbázis kollégái közül négyen is teljesítettek.

A kihívás csaknem két hónapig volt érvényben, ezalatt nagyon sokan vállalták, hogy egyedül vagy maximum 4 fős csapatokban lefutják a távot, de rengeteg rendhagyó teljesítményt is eredményezett a kihívás: volt aki evezett, volt aki leúszta a 175 kilométeres távot, sőt, olyan is volt, aki görkorcsolyával vágott neki a kihívásnak. A távot nem csak katonák csinálták végig, hanem hétköznapi emberek is.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornaggyal, a Honvéd Vezérkar főnökével és a februárban indított toborzókampány két arcával, Pálinkás Szilveszter főhadnaggyal és Rozs Gergely hadnaggyal együtt teljesítette a távot – áll a Honvédség honlapján.

A KECSKEMÉTI REPÜLŐBÁZIS KATONÁI IS TELJESÍTETTÉK A TÁVOT

A kecskeméti repülőbázis, vagyis az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Szállítórepülőgép Üzembentartó Század katonái, név szerint Németh Norbert hadnagy, Rózsa Benjámin hadnagy, Gencsi Áron főtörzsőrmester, és Kerényi Dávid őrmester is sikeresen futották le a 175 kilométeres távot – írják közösségi oldalukon.

Németh Norbert főhadnagy pedig még görkorcsolyával is nekiesett a távnak és határidő előtt teljesítette is azt, szerencsére sérülés nélkül.

Borítókép: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb