Sport

Micsoda pech: végig vezetett a KTE-Piroska Szörp, viszont az utolsó percben fordított a Balatonfüred

Hiába játszott szinte tökéletesen az egész mérkőzésen a KTE-Piroska Szörp, a sereghajtó Balatonfüred a lehető legjobbkor, a meccs utolsó perceiben vette át a vezetést, amire a kecskemétieknek már nem volt válasza.

Mint ahogy azt tegnap mi is megírtuk, a kecskeméti kézisek a tabella utolsó helyezettjéhez látogattak tegnap. Tóth Norbert vezetőedző már a mérkőzés előtt is arról beszélt, hogy nem szabad félvállról venni a Balatonfüredet, hiszen hiába utolsók, számos náluk papíron jobb csapattal is nagyon szoros mérkőzést játszottak. A szerencse ezúttal a Balaton-partiak mellé állt, hiába kontrollálta végig nagyon jól a meccset a KTE, a végén fordítottak a hazaiak.

VÉGIG KÉZBEN TARTOTTA A MECCSET A KTE, A VÉGÉN VISZONT KIKAPTAK

A mérkőzés összefoglalójában azt írják, hogy a mérkőzés elején fej-fej mellett haladt a két csapat, majd 2-2-es állásnál rákapcsolt a Kecskemét: elsősorban Szeverényi és Horváth Bálint góljaival ellépett ellenfelétől. Ezután hiába kért időt a Balatonfüred, a KTE továbbra is nagy kedvvel kézilabdázott, a második tíz perc végére már hat gól is volt a két csapat között, az állás ekkor 9-15 volt. Aztán összeszedték magukat a hazaiak, olyannyira, hogy a félidő végére mindössze egy gólra csökkentették a különbséget, így 17-18-as kecskeméti vezetéssel mentek a szünetre a játékosok.

A szünet jól jött a KTE-nek, a félidő elején újra elhúztak, most négy góllal, de a Balatonfüred nem hagyta magát: a félidő derekán, 26-26-nál egyenlítettek, de a kecskemétiek még ezután is irányították a mérkőzést, volt, hogy három góllal is vezettek. A végére egy kicsit elfáradt a KTE, a Balatonfüred az egész mérkőzés alatt mindössze egyszer vezetett, egy perccel a meccs vége előtt 32-31-re alakították az állást, ezt viszont ügyesen tartották a meccs végéig.

 Egész héten úgy készültünk, hogy nehéz meccs lesz, és hogy a fiatalok nem fognak feltett kézzel pályára lépni. Ha a mérkőzés egészét nézem, nem lehetek elégedetlen, hiszen végig vezettünk, persze a Füred a legjobbkor fordította meg a meccset: a végén. A hét a hat elleni játékukkal nem tudtunk mit kezdeni, és ezzel meccsben is tartották magukat. Időnként egy-két passz után amolyan „félhelyzeteket” ellőttünk; ezekből kellett volna kevesebb. Hazai pályán a Tata ellen megpróbáljuk ezt a hibát kijavítani.

osztotta meg gondolatait Tóth Norbert vezetőedző a meccs után.

Borítókép: KTE Kézilabda FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb