Mindenmás

Nagyszerűen teljesítettek a BÁCSVÍZ KVSC versenyzői az CXXV. Felnőtt Úszó Országos Bajnokságon

2023. április 19-22. között rendezték a CXXV. Felnőtt Úszó Országos Bajnokságot a kaposvári Csík Ferenc Sportuszodában. Az ország legrangosabb úszóversenyén a BÁCSVÍZ KVSC versenyzői is megmérettették magukat.

Két felnőtt és öt utánpótlás korú versenyzővel vágott neki a versenynek a BÁCSVÍZ KVSC és bár az időeredményeket tekintve lehet bennük hiányérzet, az előző, 2022-es évhez képest helyezéseket illetően mindenképp előrébb léptek – akkor mindössze egy „A” döntős helyezést szereztek, idén már négyszer kerültek a legjobb nyolc közé a versenyzők – olvasható a csapat honlapján. Ez nagyszerű eredmény, mivel az ország legrangosabb mezőnye gyűlt össze a versenyen, ahol a döntőkben számos olimpiai szintidő is született. A eredményekről és a nagyszerű teljesítményekről Nagy Zoltán, a BÁCSVÍZ KVSC vezetőedzője is beszámolt:

,,Ebben az erős mezőnyben Garajszki Máté kétszer úszta be magát a legjobb nyolc közé, ahol hetedik és nyolcadik helyen zárt. Két mixváltónk is hetedik lett, ami külön dicséret, hiszen az egyikben két, a másikban három utánpótlás versenyző szerepelt. Mozsárik Levente 100 méteres mix gyorsváltóban, első csapattagként úszott 51,95-ös ideje kiváló eredmény, különösen annak fényében, hogy korábbi kiválóságunk Mészáros Dániel sem tudott ennyi idősen 52 alatt a felkészülés ezen szakaszában. Szilvási-Hazag Aliz első felnőtt bajnokságán „B” döntőt úszott 200 méter mell versenyszámban, mely kiváló eredmény. Czeglédi Diána elmúlt három hónapja nem volt akadálymentes, ennek ellenére 200 méter háton ismét ott volt a legjobb 16 között. Demjén Bátor a mix vegyes váltó tagjaként szerzett értékes pontokat, Bali Dorottya a váltókban és a rövidebb gyorsúszó számokban, Mohay Janka a hosszabb gyorsúszó távokon úszott szép egyéni csúcsokat.

sorolta az eredményeket a vezetőedző.

ÖSSZEGZÉS

,,A” döntős helyezések:

  • Garajszki Máté: 50 méter férfi hát A döntő 2. hely; 50 méter férfi pillangó A döntő 8. hely
  • BÁCSVÍZ KVSC 4×100 méteres mix vegyesváltó 7. hely (Czeglédi Diána, Szilvási-Hazag Aliz, Demjén Bátor, Garajszki Máté)
  • BÁCSVÍZ KVSC 4×100 méteres mix gyorsváltó 7. hely (Mozsárik Levente, Garajszki Máté, Bali Dorottya, Czeglédi Diána)

,,B” döntős helyezések:

  • Garajszki Máté: 100 méter férfi hát „B” döntő 1. hely
  • Szilvási-Hazag Aliz: 200 méter női mell „B” döntő 3. hely
  • Czeglédi Diána: 200 méter női hát „B” döntő 6. hely

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bács Ferenc

Borítókép: BÁCSVÍZ KVSC FB. oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb