Mindenmás

Hetedikes diák kezdett lövöldözni egy belgrádi iskolában, nyolc diák és egy biztonsági őr meghalt

Nyolc diák és egy biztonsági őr vesztette életét szerdán egy belgrádi általános iskolában, amikor lövöldözni kezdett egy hetedikes diák – írja a Szeged365.hu. A szerbiai belügyminisztérium közlése szerint további hat diákot és egy tanárnőt kórházban ápolnak.

A szerbiai belügyminisztérium közlése szerint a mindössze 14 éves fiú nem sokkal a tanítás kezdete után nyitott tüzet a diákokra, a tanárokra és az iskola biztonsági személyzetére, mindezt a gyanú szerint édesapja pisztolyával tette. A rendőrök elfogták, arról, hogy miért kezdett lövöldözni a fiú, még nincs több információ.

AZ ELKÖVETŐ EMINENS TANULÓ, A TANÁRNŐ IS BELEHALHATOTT SÉRÜLÉSEIBE

A fiatalkorú elkövető egyik osztálytársának édesapja az N1 regionális hírtelevízió belgrádi irodájának nyilatkozva mondta el, hogy a lánya kiszaladt a teremből, amikor az egyébként eminens tanuló osztálytársa kifejezéstelen arccal lövöldözni kezdett a történelemórát tartó tanárra és a többi diákra. A kórházi tájékoztatás szerint a sebesülteket ellátták, egyikük még életveszélyes állapotban van. A szerb sajtó korábban meg nem erősített hírekre hivatkozva közölte, hogy a tanárnő is belehalt a mellkasi sérülésekbe.

NOVÁK KATALIN IS RÉSZVÉTET NYILVÁNÍTOTT

Novák Katalin köztársasági elnök közösségi oldalán fejezte ki együttérzését a belgrádi tragédia miatt. “Magyarország nevében részvétemet és együttérzésemet fejezem ki Aleksandar Vučić szerb elnöknek és a szerb népnek a belgrádi tragikus iskolai lövöldözés miatt. Imádkozunk az áldozatokért és az elhunytakat gyászoló családokért” – írta Novák Katalin.

Fotók: index.hu: Oliver Bunic / AFP/Milos Miskov / Anadolu Agency / Getty Images Hungary/Djordje Kojadinovic / Reuters

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb