Sport

Végig szoros meccset játszott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, de végül a Szolnok került előnybe

Szerda este rendezték az 5-8. helyért zajló küzdelmek első felvonását a férfi NB I. A csoportjának rájátszásában. A kecskemétiek Szolnokra látogattak, ahol hatalmasat küzdöttek, de végül az utolsó negyed döntött, a Szolnok került előnybe a párharcban.

A hírös városi csapat koncentráltan kezdett, Karahodzsics és Klobucar pontjai vezetett is a Kecskemét, de nem sokkal később Barnes révén fordított a Tisza-parti alakulat, ekkor 9-7-es eredmény állt a kijelzőn. Ettől a ponttól fej-fej mellett haladt a két csapat az első negyedben, ennek megfelelően az döntetlennel zárult, 18-18. A második játékrészben Klobucar a vonalról, Dramicanin a palánk alól volt eredményes, ekkor 18-22-es állásnál a Kecskemét vezetett. Ezután Wittmann révén 5 ponttal is elhúztak, de nem sokáig, ugyanis 27-27-nél egy pontra zárkózott a Szolnok, ekkor Forray Gábor időt kért. Kis híján a második negyed is döntetlennel végzett, ám 34-34-es állásnál, a játékrész végénél Townes nyargalt végig a pályán, és fejezte be ziccerrel így a félidőben 2 ponttal a kecskemétiek vezettek, 34-36.

A MECCS MÁSODIK FELE IS IZGALMASRA SIKERÜLT, VÉGÜL AZ UTOLSÓ NEGYED DÖNTÖTT

A harmadik negyedet is nagyszerűen kezdte a Kecskemét, Townes és Karahodzsics növelte az előnyt, 34-40-re, ám Lukács és Subotic kosarai után, 42-42-nél beérte a KTE-t a Szolnok. Dramicaninnak ütöttek oda hármasdobás közben, a megítélt büntetőket elsüllyesztette, 43-49, viszont Gavin és Durham révén ismét faragott hátrányából az Olajbányász, 47-49. A harmadik negyed végén 4 pont volt a különbség a két csapat között, a Kecskemét várhatta 55-59-es előnyből a folytatást. Az utolsó negyedben is komoly csata zajlott, és még itt is a Kecskemét volt előnyben, a vendégektől Durham és Subotic hozta közelebb a csapatokat, ekkor 62-65 állt az eredményjelzőn. A kecskeméti vezetés 70-69-ig tartott, ekkor Gavin és Durham villant meg kintről, Forray Gábor pedig magához rendelte tanítványait. Hiába az időkérés, 73-73-nál még utoljára egál volt az állás, innentől előnybe került a Szolnok, ezt pedig megtartotta a meccs végéig. A végeredmény: 83-75.

Forray Gábor vezetőedző értékelése a meccs után:

,,Gratulálok az Olajnak. Nehéz mit mondani, mikor az esélyesebb csapat otthonában 37 percig kontrolláljuk a játékot, majd az utolsó pár percben újra előjöttek azok a gyerekes hibáink, amelyek miatt most itt vagyunk, nem pedig a négy között. Az első félidőben domináltuk a lepattanókat, a védekezésünk megfelelő volt. A végén a támadó lepattanókat leszedte a Szolnok, és második szándékból büntettek, bedobták a triplákat. Keserű szájízzel megyünk most haza, de holnaptól már készülünk a szombatra, ahol szintén fizikális, kemény csata vár ránk. Nem dőlt el semmi, szeretnénk visszavágni, és egyenlíteni a párharcban.”

mondta a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb