Sport

Szép volt fiúk: nyert és egyenlített a Szolnok elleni párharcban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Szombaton rendezték az 5-8. helyekért folyó csatában a párharc második mérkőzését, az elsőt hazai pályán a Szolnok tudta megnyerni. A második meccs a Messzi István sportcsarnokban zajlott, ahol nyert, így kiegyenlítette a párharcot a Kecskemét.

Két triplával vette kezdetét a szomszédvári csata: Subotic az egyik, Dramicanin a másik térfélen volt tűpontos – olvasható az összefoglalóban. A vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezését, és Barnes duplája után már 8-3-ra vezettek. A KTE-nél Dramicanin tarthatatlan volt, ugyanis három és fél perc után már kilenc pontnál járt, és ezzel 9-8-ra fordítani is tudott a házigazda. Townes ezután kétszer is betalált, miközben az Olajbányász támadásai döcögtek. A 6. percben már 20-10-re vezetett a Kecskemét. A 8. percben Pongó triplája törte meg a  csendet, ám ez is csak szépségtapasz volt a Tisza-partiaknak, ugyanis 31-17-re a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét nyerte az első etapot.

A HARMADIK NEGYEDRE ÉBREDT FEL A SZOLNOK

A második negyedben is jobb volt a Kecskemét, két perccel a félidő vége előtt már 49-31-re is vezettek a hazaiak. Ezután elkapta a ritmust a Szolnok és jött egy 7-0-ás sorozat a részükről, 49-38 volt az állás a félidőben. A harmadik játékrészben magához tért a Szolnok, először tíz ponton belülre zárkóztak, legfőképpen Subotic játékának köszönhetően, majd Karahodzsics ziccerét követően Williamson, Pongó és újra Subotic talált be, ezzel négyre faragva a hátrányt, 54-50. Nem sokkal ezután jött Townes nagyon fontos triplája a Kecskemétnek, az utolsó negyed előtt 5 ponttal 73-68-ra vezetett a Kecskemét.

VÉGIG KÜZDÖTT A SZOLNOK, DE MEGÉRDEMELTEN NYERT A KECSKEMÉT

Az utolsó negyedben is a Kecskemét kezdett jobban, négy perc alatt visszaállították a tíz pont feletti vezetést. Hiába a vendég időkérés, Townes ismét bevágott egy triplát, 86-71-nél eldőlni látszott a találkozó. A Tisza-partiak ugyan 2 perccel a vége előtt 5 pontra jöttek fel,  Karahodzsics fontos pillanatban volt eredményes, így a Kecskemét megnyerte a meccset és egyenlített a párharcban.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász 92-87 (31-17, 18-21, 24-30, 19-19)
Tippmix Férfi NBI A-csoport rájátszás 5-8. helyért, 2. meccs
2023. május 6., szombat 19:00 – Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Cecília, Minár László, Kovács Nimród
MKOSZ ellenőr: dr. Páli Kálmán

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb