Mindenmás

Napi prosztó: bemászott az idős, 81 éves férfi házába és kirabolta, a rendőrök alig pár órán belül elkapták

Hívatlan vendég érkezett egy kiskunhalasi idős férfi otthonába 2023. május 14-én délután: a 25 éves nő először becsöngetett az idős férfihez, majd amíg ő kiment ajtót nyitni, bemászott a kerítésen, majd beosont a házba – közölte a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség.

Miután az elkövető sikeresen bejutott a házba, elkezdte átkutatni az ingatlant, egy-két dolgot már el is emelt, amikor meghallotta, hogy a házigazda visszaért a lakásba. A nő ekkor keresett egy rejtekhelyet, percekig lapult az egyik fotel mögött, arra várva, hogy mikor léphet meg. A terv nem volt sikeres, hiszen az idős férfi észrevette a kanapé mögött bujkáló nőt, majd azonnal kérdőre vonta, mire a nő ellökte az idős férfit és pénzt követelt tőle, ezután pedig megfenyegette, hogy megöli, ha nem adja át a nyugdíját. A sértett nem tett eleget a követelésnek, ezért az asszony kénytelen volt beérni kevesebbel: két szatyor holmival – tisztálkodó szerekkel és akkumulátor töltővel – távozott.

A TETTEST MINDÖSSZE PÁR ÓRÁN BELÜL ELFOGTÁK A RENDŐRÖK

Az eset után a sértett szerencsére azonnal értesítette a rendőröket, így azok forrónyomon megkezdték az adatgyűjtést, az elkövető mielőbbi beazonosítása érdekében. Közben az idős férfit kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai; kiderült ugyanis, hogy eltört a csípőcsontja az esésnél. Az egyenruhások segítségére volt a lakásba szerelt biztonsági berendezés, amelynek a felvételét visszanézve hamar azonosították a rablót. A nőt ezután elfogták és lefoglalták tőle az ellopott értékeket. Őt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki rablás miatt. A rendőrök kezdeményezik a 25 éves asszony letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb