Sport

Óriási mérföldkő: a Paks vereségével eldőlt, a Kecskeméti TE biztosan dobogós lesz

Pénteken a Paks hazai pályán 2-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától a dobogóért küzdő csapatok mérkőzésén, a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában. Ezzel eldőlt, hogy a Kecskeméti TE újoncként már biztosan a dobogón zár a szezon végén, ezzel pedig kiharcolta az indulási jogot az Európa Konferencia Ligában is, tudatta a klub közösségi oldalán.

A Paks hazai pályán 2-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától a dobogóért küzdő csapatok mérkőzésén. A győzelemmel a vendégcsapat az ötödikről a harmadik helyre lépett előre. A Debrecen, amely ugyancsak a dobogóért harcol, szombaton megelőzheti a Puskás Akadémiát, de ehhez győznie kell a bajnok Ferencváros vendégeként. A harmadikról a negyedik helyre visszacsúszó Paks vereségével eldőlt, hogy a második helyezett Kecskemét biztosan dobogós lesz, ezzel a Konferencia Liga selejtezőjében szerepelhet majd.

Hatalmas mérföldkő ez, hiszen, mint ahogy írták, a kecskeméti klub története első érmét szerzi a legmagasabb osztályban, a nemzetközi porondra pedig 12 év után másodjára léphet ki. “A szezon még nem ért véget, célunk a második hely megtartása, amiért mindent meg fogunk tenni Újpesten is!” – írta a KTE posztjában.

Forrás: Kecskeméti TE FB/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb