Mindenmás

Újabb szakaszához érkezett az 52-es főút felújítása, több helyen is változik a közlekedési rend Kecskeméten

Újabb szakaszához érkezett az 52-es főút négynyomúsítása: folytatódnak az útépítési munkálatok Kecskeméten, emiatt több helyen is változik a közlekedési rend a városban, többek között az Izsáki úton is – tájékoztatta szerkesztőségünket Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A kivitelező az önkormányzatnak arról adott tájékoztatást, hogy az Egyetem GAMF kara és a Könyves Kálmán körút közötti munkák folytatódnak a jelenlegi forgalomkorlátozások átfordításával, amelyre 2023. május 24-26-a között kerül sor. Az érintett szakaszon a munka a tervek szerint augusztus végéig tart majd. A munkavégzés ideje alatt a GAMF kar felőli oldalon a járda és a kerékpárút is teljesen le lesz zárva. A gyalogos és kerékpáros forgalom a Bácsvíz székház felőli oldalon lesz biztosítva. A gépjárműforgalom szintén a Bácsvíz felőli oldalon, 2×1 sávon lesz biztosítva. Az építési terület melletti ingatlanok megközelítése és a munkaterület mellett a parkolás időszakosan korlátozva lesz. Az Egyetem (GAMF) elnevezésű autóbusz-megállóhelyet újból megnyitják.

NEM EZ LESZ AZ EGYETLEN ÁTFORDÍTÁS

A kivitelező további tájékoztatása szerint hasonló átfordítás lesz május 30-án az Olimpia utcai körforgalom és az egyetem Campus épülete közötti útszakaszon is. Az eddig elzárt forgalmi sávokat megnyitják és a Széchenyiváros felé eső sávokat zárják el. A munkák ezen a szakaszon is várhatóan augusztus végéig tartanak majd. A munkavégzés ideje alatt az említett útszakasz mellett a járda és a kerékpárút is teljesen le lesz zárva, a gyalogos és kerékpáros forgalom a bal oldalon (Sheraton Hotel felőli oldalon) átépített gyalog- és kerékpárúton biztosítva lesz. A járműforgalom az érintett szakaszon az építés teljes időtartama alatt 2×1 forgalmi sávon lesz biztosítva, az építési terület melletti ingatlanok megközelítése időszakosan korlátozásra kerül. A Campus épülete előtt az autóbusz-megállóhelyet a kivitelezés időszakára lezárják, a megállóhelyet az Izsáki út 9. szám előtt kiépített ideiglenes autóbusz-megállóhelyre helyezik át.

VÁLTOZÁSOK LESZNEK A PETŐFI SÁNDOR UTCAI CSOMÓPONTNÁL IS

Az önkormányzat arról is tájékoztatott, hogy a Petőfi Sándor utcai csomópont térségében megkezdett közműkiváltási munkák a járműforgalom korlátozásával folytatódnak, az alábbiak szerint:
az Árpád körúti vízvezeték építés miatt eddig csak a gyalogos forgalom volt terelve, május 25-től viszont a szélső forgalmi sáv is le lesz zárva.
A Petőfi S. utcán eddig csak a kerékpárút volt lezárva, május 30-tól azonban egy forgalmi sáv is le lesz zárva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb