Mindenmás

Megemlékeznek holnap Suhajda Szilárdról, csendes főhajtást tartanak Budapesten az emlékére

Holnap, azaz május 20-án kedden, a Szemlőhegyi-barlang feletti hegymászó emlékhelynél tartanak megemlékezést Suhajda Szilárd tiszteletére. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy mellőzzék a fekete ruhát és a részvétnyilvánításokat – olvasható a hegymászó közösségi oldalán.

Kedden 19 óra és 22 óra között emlékeznek meg Suhajda Szilárdról, a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti parkban található hegymászó emlékhelynél – derül ki a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből. A posztban arra kérnek minden lehetséges részvevőt, hogy ne fekete ruhában érkezzenek, illetve, hogy tartózkodjanak a részvétnyilvánítástól. Mint a bejegyzésben írják: ,,Szilárd lénye is tükrözte az életszeretetet, mi is egyesüljünk az ő álmaival, színes egyéniségével.”

Suhajda Szilárd keresését még szombaton fejezte be az érte küldött mentőcsapat, miután nem találták meg a Mount Everest csúcsának közelében. A döntést az eltelt időre, az időjárási és terepviszonyokra hivatkozva hozták meg, mert szerintük már nem volt esély arra, hogy élve leljenek a hegymászóra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb