Mindenmás

Megáll az ész: saját apjához tört be egy férfi az egyik ismerősével, 27 millió forint értékben loptak ékszereket Lajosmizsén

Lopás bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfivel szemben, aki korábban betört egy lajosmizsei házba. A bűncselekményt nem egyedül követte el, hanem a sértett fiával, aki tudta, hogy édesapja gyógykezelése miatt nem tartózkodik otthon, valamint azt is, hogy hol tartja az értékeit – közölte az Ügyészség hétfőn.

A vádirat szerint a büntetett előéletű lajosmizsei férfi a sértett fiától értesült arról, hogy édesapja gyógykezelése miatt hosszabb ideje nem tartózkodik otthon, sőt, arról is tudott, hogy az édesapja a lakásban hol tartja az értékeit. A két férfi előzetesen megegyezett, hogy az apa távollétét kihasználva betörnek a sértett lajosmizsei otthonába. Így is történt, a két férfi 2021 áprilisában a ház ablakát betörte, majd azon bemásztak, a házat átkutatták és több, mint 27 millió forint értékben vittek magukkal különböző aranyékszereket: nyakláncokat, gyűrűt és fülbevalót. Emellett egyéb, kisebb értékű ingóságokat, például gázpalackot, étkészleteket és kristálypoharakat is elloptak a házból.

NEM EZ VOLT AZ EGYETLEN BŰNCSELEKMÉNY, AMIT ELKÖVETETT

A vádlottnak felelnie kell még egy lopásért és egy kifosztásért is. A férfi ugyanis 2021. február 16-án, éjjel besurrant egy lajosmizsei házba és az alvó sértett szobájában előbb felvette a sértett két darab szabadidő felsőjét és egy kabátját, majd különböző ingóságokat kezdett összepakolni, hogy azokat elvihesse. A pakolásra azonban a sértett felébredt és elküldte az elkövetőt a házból.

TÖBB SIKERTELEN AKCIÓJA IS VOLT

A férfi 2021. március 3-án bemászott egy másik lajosmizsei ingatlanba is, ahol egy mosógépet és egy centrifugát készített össze, de cselekményében ekkor is megzavarták, így végül zsákmány nélkül távozott. Az ügyészség a férfit jelentős értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, valamint kifosztás bűntettének és lopás vétségének kísérletével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a férfi a vád tárgyává tett cselekményeit két felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség indítványozza azok utólagos végrehajtásának elrendelését is. A sértett fiával szemben a nyomozó hatóság felfüggesztette az eljárást, mivel a férfi ismeretlen helyen tartózkodik. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb