Kecskeméti arcok

Elhunyt a kecskeméti kórház fül-orr-gégészeti osztályának nyugalmazott főorvosa, aki úttörőként vezetett be új műtéti eljárásokat

Életének 76. életévében elhunyt Dr. Takáts János Tullió, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Arc-, állcsont-, szájsebészeti, Fül-Orr-Gégészeti Osztály nyugalmazott osztályvezető főorvosa, tudatta közösségi oldalán Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház.

PÁLYÁJA SZEGEDEN INDULT

Dr. Takáts János Tullió 1946-ban született Szegeden. Tanulmányait Szegeden végezte, 1971-ben diplomázott a Szegedi Tudományegyetemen, majd 1975-ben Budapesten szakvizsgázott fül-orr-torok és gégegyógyászatból.1971-1980 között a Szeged Városi Tanács Kórház-Rendelőintézetében dolgozott, mint segédorvos, alorvos, majd adjunktus. 1980-1988 között a Szegedi Orvostudományi Egyetem klinikai tanársegédje, majd klinikai adjunktusa, az utolsó években a fej-nyak sebészeti onkoteam vezetője volt.

ÚTTÖRŐ VOLT A SZAKTERÜLETÉN

1988-2005 között a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának osztályvezető főorvosa, és egyben megyei szakfőorvos volt. Fokozatosan bevezette a gyermekműtétek altatásban történő végrehajtását. Két új profilt vezetett be: a hallásjavító műtéteket, valamint a fej-nyak onkológiai műtéteket, ennek köszönhetően alakult az osztály Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyak Sebészeti Osztállyá.

2005-IG DOLGOZOTT KECSKEMÉTEN

Irányításával megkezdődtek az úgynevezett gyógyító és hallásjavító fülműtétek és a fej-nyak területén lévő daganatos betegek ellátása. Az onkológiával szorosan együttműködve rendszeresen részt vett a betegek komplex terápiájában, ellátásában, gondozásában. A szegedi klinikán úttörőként foglalkozott az orr és a melléküregek mikrosebészetével, nagy tapasztalattal rendelkezett a fülplasztikák és az orrplasztikák terén. 2005-ig dolgozott a kecskeméti kórházban, majd rövid budapesti és ceglédi szakmai kitérő után Svájcban folytatta gyógyító tevékenységét. Nyugdíjazását követően hazatért Magyarországra.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb