Mindenmás

Csakúgy repkedtek a bírságok csütörtökön az M5-ösön Kecskemét környékén: motoros rendőröket és szolgálati helikoptert is bevetettek az akció során

Motoros rendőrök és a Készenléti Rendőrség szolgálati helikopterének bevonásával folytatott fokozott ellenőrzést június 15-én, csütörtökön a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópálya két vármegyei szakaszán. 

Mint írták, az ellenőrzésben résztvevő 32 egyenruhás 12 szolgálati gépkocsival és 4 motorkerékpárral rótta a sztrádát. Tevékenységüket az autópálya alosztály vezetője a légtérből is irányította. A rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel való szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére és a követési távolság betartásának ellenőrzésére irányult.

REPKEDTEK A BÍRSÁGOK AZ AKCIÓ SORÁN

Az akció során a Bács-Kiskun vármegyei munkatársak:

  • 54 külföldi és 5 magyar sofőrrel szemben nehéz tehergépjárművel való szabálytalan előzés miatt helyszíni bírságot szabtak ki.
  • További 5 fő követési távolság be nem tartása,
  • 17 külföldi elsőbbség meg nem adása,
  • 2 autóvezető pedig kézben tartott mobiltelefon használata miatt fizetett bírságot.
  • Tizenhatan biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságban részesültek.

SZABÁLYTALAN ELŐZÉS ÉS MŰSZAKI HIÁNYOSSÁG IS AKADT AZ AKCIÓ SORÁN

A rendőrök 4 esetben éltek szabálysértési feljelentéssel tehergépjárművel elkövetett szabálytalan előzés miatt és 1 esetben közigazgatási feljelentéssel műszaki hiányosság miatt. Két főt előállítottak nehéztehergépjárművel elkövetett szabálytalan előzés miatt; velük szemben gyorsított szabálysértési eljárást folytatnak le.

20 SZABÁLYTALANKODÓT A LÉGTÉRBŐL SZÚRTAK KI

A légtérből végrehajtott forgalomellenőrzés ismét bizonyította hatékonyságát, hiszen az akció ideje alatt összességében 20 fővel szemben kezdeményeztek a rendőrök intézkedést, a légtérből leadott jelzés alapján.

A rendőrség tájékoztatása szerint az M5-ös autópálya Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán a jövőben is folytatódnak az ilyen jellegű akciók.

Forrás és fotók: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb