Kecskeméti arcok

Hatalmas tisztelet a vármegyei tűzoltóknak: még vasárnap este is intézkedtek a pénteken átvonuló vihar miatt

Nem múlt el nyomtalanul a pénteken átvonuló vihar Bács-Kiskun vármegyében, a tűzoltók vasárnap estig közel kétszázötven esetben avatkoztak be a pénteki viharral kapcsolatosan – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Egész hétvégén akadt dolguk a vármegyei tűzoltóknak, miután pénteken komoly vihar tombolt Bács-Kiskunban. A vármegyében több ponton fákat csavart ki a szél, nagyméretű faágakat szakított szakított le, amelyek jellemzően parkoló autókra, vezetékekre vagy épületekre dőltek, de a Katasztrófavédelem munkatársai megbontott tetőszerkezetről is kaptak bejelentést. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat, a munkálatokat hősiesen, folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre.

AZ M5-ÖN IS VOLT EGY AUTÓ ÉGETT KI, DE BALESET IS TÖRTÉNT

Vasárnap az M5-ös autópályára is riasztották a tűzoltókat, ahol egy autó csapódott az árokba, a Budapest felé vezető oldalon. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg. Szombaton késő este pedig teljesen kiégett egy gépkocsi az M5-ös autópálya 85-ös kilométerszelvényénél, Kecskemét térségében, a Szeged felé vezető oldalon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb