Mindenmás

Pofánk leszakad: fél nap alatt négy bűncselekményt követett el egy kecskeméti férfi, őrizetbe vették

Nem bízta a véletlenre a dolgokat egy kecskeméti férfi, aki alig fél nap alatt négy vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett. A kecskeméti rendőrök most őrizetbe vették az elkövetőt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Vasárnap hajnalban gyalog indult hazafelé egy 26 éves férfi Kecskeméten, a belvárosból helvéciai albérletébe. Útközben szóba elegyedett néhány ismerősével, majd a Zsinór utcában egy ismeretlen is odament hozzá, és egy biciklit ajánlott cserébe a telefonjáért. A férfinek nem tetszett az üzlet, de az ismeretlen addig kérlelte, hogy mutassa meg a telefonját, amíg a sértett elővette azt. Az elkövető nem is volt hajlandó visszaadni a telefont, kerékpárját hátrahagyva sietősen távozott a helyszínről. A hoppon maradt sértett felpattant a biciklire, és a telefonja után tekert, ám amikor utolérte a tolvajt, az megpofozta, és eltűnt.

CSAK KÉSŐBB JELENTETTE BE A TÖRTÉNTEKET A RENDŐRSÉGEN

Az áldozat néhány órával később – csak vasárnap délelőtt – jelentette be a történteket, a rendőrök ekkor kezdték meg a nyomozást. A sértett jó személyleírást adott, így rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható helybélit, akit azonban hiába kerestek órákon keresztül. A járőrszolgálat munkatársainak nagyobb szerencséje volt: őket este egy folyamatban lévő autófeltöréshez riasztották. Azonnal a helyszínre mentek, és a közelben sikerült elfogni a tolvajt, aki a zsákmányát – egy porszívót – hátrahagyva próbált elmenekülni az egyenruhások elől. Kiderült, hogy az elfogott férfi volt a hajnali rabló, aki azonban nem érte be ezzel a két bűntettel, mert a nap folyamán további két lopást is elkövetett. Elemelte egy ismerőse pénztárcáját, egy nyitott autóban pedig értékek után kutatott.

A rablással, többrendbeli lopással és lopás kísérletével gyanúsítható 25 éves fiatalt a nyomozók őrizetbe vették. Kihallgatását követően kezdeményezték letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb