Mindenmás

Napi prosztó: nagyobb összegű előleget csalt ki leendő külföldi munkaadójától egy kecskeméti férfi, de dolgozni sosem állt szándékában

A Kecskeméti Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki – a vád szerint – egy internetes oldalon meghirdetett külföldi munkára jelentkezett, majd anyagi nehézségeire hivatkozva fizetési előleget kért és kapott a sértettől, úgy, hogy a munkát ellátni sosem állt szándékában, közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

TAPASZTALT MUNKAVÁLLALÓKÉNT JELLEMEZTE MAGÁT

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi 2022 októberében jelentkezett a sértett által, egy internetes oldalon meghirdetett, azonnali munkakezdéssel külföldi munkát kínáló álláshirdetésére. Az elkövető magát tapasztalt munkavállalónak írta le, továbbá közölte, hogy több ismerősét is magával tudná vinni külföldre dolgozni. A férfi előadta azt is, hogy mindannyian nehéz anyagi helyzetben vannak, ezért a kiutazásuk anyagi fedezetének biztosítása érdekében munkabér előleget és utazási költségtérítést kért. A vádlottnak azonban egyáltalán nem állt szándékában a munkakört betölteni a munkára jelentkezéssel a célja az volt, hogy jogtalanul pénzt szerezzen.

A FÉRFIT CSALÁS MIATT MÁR KORÁBBAN IS ELÍTÉLTÉK

A tévedésbe ejtett sértett előbb 20.000 Ft-ot utaltatott át a vádlott által megadott bankszámlára, majd hozzátartozója útján Kecskeméten további 60.000 Ft-ot és 120 eurót adott át a férfi részére útiköltség és munkabér előleg címén. A férfit korábban csalás elkövetése miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, azonban ez sem tartotta vissza az újabb elkövetéstől. Az ügyészség a férfit kisebb kárt okozó csalás vétségével vádolja, ezért vele szemben elzárás és közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb