Mindenmás

Végiglopta az országot egy kunszentmiklósi férfi – több városban is fosztogatta az üzleteket

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt pénteken vádat emelt egy férfival szemben, aki országszerte fosztogatta ismert áruházláncok üzleteit – tudtuk meg az ügyészségtől.  A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű kunszentmiklósi férfi – az ügy elsőrendű vádlottja – 2021 szeptembere és 2022 májusa között öt áruházlánc 23 üzletéből lopott.

A férfi szinte a teljes országot bejárta, hiszen kiskunfélegyházi és kecskeméti boltok mellett budapesti, salgótarjáni és szekszárdi üzletek is áldozatául estek. Az elkövető a lopások során áruk széles köréből válogatott, de legtöbbször nagyobb értékű elektronikai készülékeket, így barkácseszközöket és televíziókat, valamint márkás szeszes italokat és élelmiszereket vett magához.

FIZETÉS NÉLKÜL KITOLTA AZ ÁRUT

Mint kiemelték, a módszere szerint az ellopni szándékozott árut a bevásárló kocsijába helyezte, majd azt az üzletek bejárati ajtóin keresztül fizetés nélkül kitolta. Az elkövetése nem volt lebukásmentes, ugyanis a biztonsági őrök 6 alkalommal is felfigyeltek a tettére. Egy alkalommal el is fogták, a többi esetben azonban a zsákmányt hátrahagyva elmenekült a helyszínről,de így is közel három millió forintnyi árut sikerült ellopnia.

HÁROM SEGÍTŐJE IS AKADT

2022. április 24. napján az elsőrendű vádlottnak három segítője is akadt. A vádlottak előbb Ercsibe, majd Gárdonyba mentek. Mindkét településen az elsőrendű vádlott pakolta meg az ellopni szándékozott termékekkel a bevásárló kocsit, míg társai a biztonsági őrrel való beszélgetéssel, a bejárati fotocellás ajtó kívülről történő kinyitásával, illetve a távozásukat biztosító autó vezetésével segítették a lopásban.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő kunszentmiklósi férfit öt rendbeli lopás bűntettével, míg társait 2 rendbeli lopás bűntettével vádolja. Ezért az elsőrendű vádlottal szemben végrehajtandó-, a másodrendű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, míg a másik két vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb