Mindenmás

Több utas is égési sérüléseket szenvedett az egyik motorvonat műszaki hibája miatt, vizsgálatot indítottak az ügyben

Kiáramló gőztől égési sérülést szenvedett több utas egy motorvonaton Hodásznál hétfőn – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján. Mint a Szeged365.hu megírta, a motorvonat hűtővize – feltehetően műszaki hiba miatt – felforrt, és a tartályból kiáramló gőz több utasnak égési sérülést okozott.

Mint közölték, az utasok első- és másodfokú égési sérülést szenvedtek. Őket a mentők ellátták és kórházba szállították A Fehérgyarmatról Debrecenbe 14:20-kor elindult vonat helyett pótlóbusz szállítja jelenleg az utasokat.

VIZSGÁLAT INDULT A MOTORVONATON MEGSÉRÜLT UTASOK ÜGYÉBEN

Vizsgálatot rendelt el az Építési és Közlekedési Minisztérium és a MÁV-START azt követően, hogy hétfőn a Debrecenből Fehérgyarmatra közlekedő Bz motorvonat hűtővize felforrt a hodászi vasútállomásnál, és a kiáramló forró víz és gőz égési sérülést okozott hat utasnak – tájékoztatta a MÁV az MTI-t. Korábban a Mávinform a honlapján azt közölte, hogy a motorvonat hűtővize, feltehetően műszaki hiba miatt forrt fel, és a kiegyenlítő tartályból kiáramló gőz okozott égési sérüléseket az utasoknak.

A vasúttársaság sajnálja a történteket; egyben felhívta a sérült utasok figyelmét arra, hogy a társaság csoportos balesetbiztosítási szerződése alapján kártérítésre is jogosultak – tették hozzá. A kártérítési igénylés feltételeiről a vasúttársaság honlapján nyújtanak tájékoztatást. Arra kérik a sérült utasokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a társaság ügyfélszolgálatával.

Forrás: szeged365.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb