Közélet

Javában zakatol a munka: megvan, mikorra készülhet el Hetényegyháza bekötése az M5-ös autópályába

Jól haladnak a munkálatok, így Hetényegyháza bekötése az M5-ös autópályába várhatóan még ez év novemberében megtörténhet, számolt be a hírről csütörtökön Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Balogh Zoltán, a Fejlesztéspolitikai Iroda vezetője a mai sajtó számára tartott helyszíni bejárás során, amelyen részt vett Tóth Sándor, a kivitelező Colas Zrt. vezérigazgatója, Szentgyörgyi Zsolt, a Colas Zrt. projektvezetője, és Szamler László önkormányzati képviselő is.

Mint korábban beszámoltunk róla, a projekt célja Hetényegyháza városrész, az M5-ös autópálya, valamint a 445-ös főút között kapcsolatot biztosító út kiépítése és a meglévő útszakaszok fejlesztése, korszerűsítése. Az útfejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 1,937 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a kecskeméti önkormányzat.    

ÚJ CSOMÓPONT ÉPÜL, VALAMINT EGY KÖZÖS GYALOG – ÉS KERÉKPÁRÚT IS

A polgármester közlése szerint a beruházással mintegy 2,2 kilométer hosszan fejlesztik a közutakat. Építenek egy új csomópontot is a jól járható önkormányzati burkolatlan út és a Helikon utca csatlakozásánál. A Helikon utcától a temetőig, több mint 500 méter hosszúságban, 1,5 méter széles közös gyalogút-kerékpárút épül. Az út teljes szakaszán kétirányú forgalmi rend kerül bevezetésre, a csapadékvíz elvezetésére pedig kétoldali szikkasztó földárok épül.

NOVEMBERRE ELKÉSZÜLHET A BERUHÁZÁS

Mint a helyszíni bejáráson közölték, jól haladnak a munkálatok, így Hetényegyháza bekötése az M5-ös autópályába várhatóan ez év novemberében megtörténhet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb