Sport

Már csak egyet kell aludni: 12 év után csütörtökön visszatér a KTE nemzetközi porondra

Kecskeméti TE labdarúgócsapata története során mindössze másodszor szerepelhet az európai kupaporondon, amikor csütörtökön, 19 órakor megkezdi a Riga FC elleni párharcot a Konferencia-liga selejtező második fordulójában.

NEMCSAK EREDMÉNYESEN, DE STÍLUSOSAN IS FOCIZTAK A LILA-FEHÉREK

A lila-fehérek a magyar élvonal előző idényében nagy meglepetésre újoncként lettek ezüstérmesek, így a bajnokságot tekintve legnagyobb sikerüket érték el. Szabó István vezetőedző együttese nemcsak eredményesen szerepelt, hanem stílusosan is futballozott, ezeket az erényeket pedig jó eséllyel megőrizheti, mivel a klubnak sikerült egyben tartania a keret jelentős részét.

A CSAPAT EGYIK ALAPEMBERÉNEK SÚLYOS SÉRÜLÉSE NEHEZÍTI A DOLGUKAT

Ami nehézséget okozhat, hogy az alapemberek közül a középpályás Nikitscher Tamás hosszú időre kidőlt, a múlt pénteki felkészülési mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett. A 23 éves játékosra műtét, majd hosszú rehabilitáció vár az elülső keresztszalag-szakadás miatt.

A KECSKEMÉT KORÁBBI EGYETLEN EURÓPAI KALANDJA NEM TARTOTT SOKÁIG, MOST EZEN VÁLTOZTATNÁNAK

A Kecskemét korábbi egyetlen európai kalandja nem tartott sokáig, ugyanis a 2011-es kupagyőzelme után az Európa-liga második selejtezőkörében a kazah Aktobe két döntetlent követően idegenben szerzett góllal kiejtette. A magyar bajnoki ezüstérmes most ezen szeretne javítani a lett riválissal szemben, amely 2-1-es összesítéssel búcsúztatta a Vikingur Reykjavíkot a Kl-selejtező első fordulójában.

A DÁTUM, AMIKOR AZ IZGALOM A TETŐFOKÁRA HÁG: CSÜTÖRTÖK, 19 ÓRA, SZÉKTÓI STADION

A háromszoros bajnok és egyszeres kupagyőztes Riga FC a lett bajnokság ezüstérmeseként kvalifikálta magát a Kl-selejtezőbe, formája pedig kifejezetten jó, ugyanis az izlandi vereséget megelőzően másfél hónapig veretlen volt tétmérkőzéseken, ennek köszönhetően 23 forduló után vezeti hazája bajnokságát, a kupában pedig negyeddöntős. A Széktói Stadionban 19 órakor kezdődő találkozót a Duna World közvetíti, a visszavágót jövő csütörtökön 19 órától rendezik a lett fővárosban. A párharc győztesére pedig a holland Twente és a svéd Hammarby továbbjutója vár a selejtező harmadik fordulójában.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb