Kikapcs

Jön egy felejthetetlen, zenei izgalmakkal teli éjszaka a hangszerek királynőjével, az orgonával, augusztus 5-én

Varázslatos hangulatú estének nézünk elébe augusztus 5-én, az Orgonák Éjszakáján, amikor a béke és a nyugalom tölti be lelkünket a dallamok hatására. A kecskeméti, komolyzenei programokról Szamosi Szabolcsot, a Filharmónia Magyarország ügyvezetőjét kérdeztük, aki számos, izgalmas koncertről számolt be nekünk, amelyek tökéletes kulturális élményt nyújtanak egy könnyed, nyári estén vagy egy borongós, őszi nap zárásaként.

ORGONÁK ÉJSZAKÁJA

Ha nyár, akkor Orgonák Éjszakája Kecskeméten, Négytemplomos séta – Zenés áhítat elnevezéssel. Különleges programsorozat keretében több templomban, több helyszínen különleges fényfestéssel kísérik az orgona útját. Az egyedülálló rendezvényt úgy alakította ki a Filharmónia Magyarország, hogy egymás után mind a négy koncerten részt lehessen venni, az egyik végeztével átsétálva a következő templomi helyszínre. Mindegyik helyszínen más-más orgona szólal meg, más-más akusztikai viszonyok mellett. “Zenei tűzijáték” gyönyörű metaforával illettet Szamosi Szabolcs az eseményt. A sípok és regiszterek világába is kalauzolnak bennünket ezen a varászlatos éjszakán.

BORONGÓS, ŐSZI ESTÉK ELSŐ DALLAMAI

Az első, őszi koncertre november végén kerül sor, a Concerto Budapest és Balázs János kooperációjának eredményeképpen. Rahmanyinov 4. zongoraversenye fog elhangzani. A Fesztivál Akadémia Budapesttel való együttműködés keretében pedig olyan színészlegendák interpretációjával rendeznek gálakoncertet és szólaltatnak meg zenei műveket, mint ifj. Vidnyánszky Attila vagy Molnár Piroska.

Szamosi Szabolccsal készített interjúnkat itt tudod megnézni, a részletes Filharmónia-programot pedig ITT találod.

Operatőr: Galyas Richárd

Cikkünk szponzorált tartalom.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb