Mindenmás

Ablak becsuk: a héten kilenc vármegyében lesz szúnyoggyérítés, Bács-Kiskunban is lecsapnak a vérszívókra

A héten kilenc vármegyében is irtják a szúnyogokat a Katasztrófavédelem munkatársai, köztük Bács-Kiskunban is. A művelet során összesen 274 településen, mintegy 59 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés – közölte hétfőn a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Kilenc vármegyében, köztük Bács-Kiskunban is irtják a szúnyogokat a héten, azon belül Lakitelken, Tiszaalpáron, Tiszakécskén és Tiszaugon. Vármegyénken kívül Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Vas és Zala vármegyében, összesen 274 településen, mintegy 59 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés. A Szigetközben, Komárom térségében, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Vas vármegye számos településén avatkoznak be a szakemberek, akik emellett pótolják az előző heti szeles időjárás miatt Szolnok térségében és Zala vármegyében elmaradt munkákat.

GÉPJÁRMŰVEKRE SZERELT PERMETEZŐ BERENDEZÉSEKKEL IRTJÁK A SZÚNYOGOKAT

A kifejlett szúnyogok ellen platós gépjárművekre rögzített permetező berendezésekkel avatkoznak be a települések belterületein. Az alkalmazott készítményt kis dózisban juttatják ki, ebben a mennyiségben emberekre, háziállatokra és növényekre nincs káros hatással. A kezeléseket napnyugta után hajtják végre, így az irtószerrel a nappal aktív rovarok nem találkoznak – közölte a Katasztrófavédelem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb