Sport

Vasárnap este folytatódik a küzdelem: a Fehérvár FC érkezik Kecskemétre

Vasárnap este 21 órától hazai pályán folytatja a küzdelmet a labdarúgó NBI-ben a KTE, az ellenfél ezúttal a Fehérvár FC lesz. Szabó István tanítványai az első fordulóban 3-1-re legyőzték a Kisvárdát, míg a fehérváriak az előző szezon győztesével, a Ferencvárossal szemben maradtak alul 5-3 arányban – közölte a klub.

A fehérváriak az előző idényben az utolsó körben biztosították be a helyüket az NB I-ben, nyáron pedig egy új irányvonal mentén kezdték el építeni új, sikeresebb jövőben bízó csapatukat. Bár az első két fordulóban kikaptak, lebecsülni most sem érdemes az aktuális ellenfelet. A Ferencváros ellen 0-2-ről felállva fordítani is tudott a Fehérvár, nem mellesleg tele van keretük válogatott labdarúgóval, a héten Tóth Balázs és Kalmár Zsolt személyében ráadásul tovább nőtt a számuk, így lesznek variációs lehetőségei bőven Bartosz Grzelak vezetőedzőnek.

SÉRÜLÉSEK OKOZNAK FEJFÁJÁST SZABÓ ISTVÁNNAK

Szabó Istvánnak Nikitscher Tamás kidőlése után Banó-Szabó Bence hosszabb kiesésére is számolnia kell, éppen ezért is volt nagyon fontos, hogy Horváth Krisztofer vissza tudott térni. A Kisvárda elleni 3-1-es siker után érthetően pozitív légkörben zajlott a napi munka, ezt erősítette, hogy a két említett játékoson kívül mindenki egészséges és bevethető lesz vasárnap. Az előző idényben egyszer találkoztak a lilák mostani ellenfelükkel hazai pályán, akkor 2-1-re tudtak nyerni. Idegenben viszont kétszer is megmérkőztek egymással, de akkor is ugyan ez az eredmény született mindkét alkalommal, egyszer fehérvári, egyszer kecskeméti sikert hozva.

SZABÓ ISTVÁN VÁRAKOZÁSAI A MÉRKŐZÉST MEGELŐZŐEN

,,A két említett játékos leigazolásával még inkább elmondható, hogy gyakorlatilag minden csapatrészben válogatott játékosai vannak a Fehérvárnak. Elég csak Fiola Attilát, Spandler Csabát, az említett Tóth Balázst és Kalmár Zsoltot, Csongvai Áront vagy éppen Schön Szabolcsot említeni, de Kodro és Kastrati is ebbe a kategóriába tartozik például. Már önmagában ez is megmutatja, milyen erősségű klub a Fehérvár. Nem téveszthet meg minket az első két forduló, mert a Ferencváros ellen már megmutatta azért az együttes, hogy mi van benne, hiszen 0-2-ről tudott ellenfelünk fordítani. Meggyőződésem, hogy nagy sanszot szalasztottak el a győzelemre. Nehéz találkozóra számíthatunk, mert több formációt is játszik ellenfelünk, nem is volt teljes hetünk készülni, de nagyon motiváltak vagyunk. Szeretnénk természetesen itthon tartani a pontokat, de maximálisan tisztában vagyunk vele, milyen erős ellenféllel van dolgunk. Sokat fejlődött véleményem szerint a Fehérvár, az eredmény viszont még hiányzik. Nagyon bízom benne, hogy nem Kecskeméten fogják elkapni a fonalat.” – mondta el a kecskemétiek vezetőedzője a mérkőzés előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb