Sport

Az erőemelők fővárosa lesz Kiskunfélegyháza: októberben startol az erőemelő világbajnokság a városban

Az erőemelők fővárosa lesz Kiskunfélegyháza október 9. és 15. között, ugyanis a város elnyerte az erőemelő világbajnokság szervezési jogát. A GPC Powerlifting World Championships 2023. versenyen, melynek a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok ad otthont, augusztus elejéig 53 országból érkezett jelzés a részvételi szándékot illetően, 642 fő külföldi versenyzőtől érkezett be nevezés és még természetesen várják azokat.

MAJDNEM MINDENKI ITT LESZ, AKI A TAVALYI EURÓPA BAJNOKSÁGON IS

“Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a versenyzőknek egy fantasztikus helyet biztosítsunk a megmérettetéshez, a sporteseményre látogató külföldi vendégeink számára pedig szeretnénk feltárni kicsiny városunk értékeit, megismertetni őket lakókörnyezetünk szépségeivel, kulturális örökségünkkel – nyilatkozta az infokiskunfelegyhaza.hu oldalnak Patyi Zoltán főszervező, aki azt is elárulta, hogy az előrejelzések szerint majdnem mindenki itt lesz a világbajnokságon is azok közül, akik a városban rendezett tavalyi Európa Bajnokságon részt vettek.

KISKUNFÉLEGYHÁZA SOKAT PROFITÁLHAT EZEKBŐL A VERSENYEKBŐL

Csányi József polgármester hangsúlyozta a versenyszervezés fontosságát, hiszen – ahogy fogalmazott – látja az ívet, amit a rendezvénysorozat eddig leírt, és örömmel konstatálta, hogy maga az erőemelés elkezdett Kiskunfélegyházához kötődni. “Az pedig, hogy világbajnokság érkezik városunkba, ez annak a hatalmas munkának, szorgalomnak és kitartásnak köszönhető, amit Zoltán beletett a szervezésbe az elmúlt években. Kiskunfélegyháza nagyon sokat profitál ezekből a versenyekből, hiszen a sporteseményre olyan külföldi vendégek érkeznek, akiknek a helyi kultúrát, a helyi lehetőségeket be tudjuk mutatni és bízunk benne, hogy Félegyháza az a hely számukra, aminek érdemes messzire vinni a jó hírét. Egy ilyen rendezvény messze túlmutat pusztán versenyszervezésen, általa a város bekerül abba a vérkeringésbe, aminek nyomán akár világhírre is szert tudunk tenni – fogalmazott a polgármester.

Forrás: kiskunfelegyhaza.hu/infokiskunfelegyhaza.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb