Sport

Nem lesz könnyű dolga a KTE-nek: az előző szezon bronzérmeséhez látogatnak vasárnap este

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában Debrecenbe látogat a Kecskeméti TE, ahol az előző szezon második és harmadik helyezettje feszül majd egymásnak 19:30-tól. Érdekesség, hogy a két csapat ugyan úgy kezdett a bajnokságban, a debreceniek is 3 győzelem mellett egy vereséggel állnak, akárcsak a Kecskemét.

A Debrecen az előző bajnokságban az utolsó körig harcban volt az ezüstéremért, abból a versenyfutásból azonban a KTE jött ki győztesen. A két együttes rendre izgalmas csatákat vívott már tavaly is, hiszen először 1-1-es döntetlen született Debrecenben, majd hazai pályán hiába vezetett 2-0-ra a KTE, végül a Loki pontot tudott menteni a hajrában. A harmadik összecsapás is fordulatosra sikerült, mert bár vezetett a Nagyerdei Stadionban a DVSC, végül sikerült a fordítás Horváth Krisztofer szép találatával, így 2-1-es kecskeméti sikerrel zárult az összecsapás.

MINDKÉT CSAPATOT AZ MTK TRÉFÁLTA MEG

Mindkét csapat jól kezdte az idényt, hiszen a nemzetközi kupaküzdelmek után a bajnokságban azonos mérleggel rendelkeznek. A mumus mindkét oldalon az MTK volt eddig, mely a legutóbbi fordulóban éppen a Nagyerdei Stadionban nyert 3-1-re, ezt megelőzően pedig 1-0-ra győzte le a KTE-t saját pályáján. Ezt leszámítva egyik csapat sem botlott, egy vereség mellett három győzelmet jegyeznek a felek. A Debrecen kerete továbbra is nagyon erős, tele jelenlegi vagy volt válogatott játékosokkal. Szabó István lehetőségei is bővültek, hiszen pénteken Zeke Márió visszatért, így Nikitscher Tamás és Banó-Szabó Bence szerepel „csak” a sérültek listáján jelen állás szerint – közölte a klub.

SZABÓ ISTVÁN IS IZGATOTTAN VÁRJA A TALÁLKOZÓT

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Arra számítok most is, hogy felfokozott hangulatban léphetünk pályára. Vasárnap este az időjárás is kedvezni fog várhatóan a futballnak, ehhez adott egy kitűnő minőségű pálya és stadion. Tavaly is kétszer utaztunk Debrecenbe, akkor egy döntetlent és egy győzelmet értünk el, Kecskeméten pedig 2-2-es döntetlen született. Mindhárom alkalommal nagyon nehéz dolgunk volt, rendre a döntetlen volt benne leginkább a levegőben, nagyszerű iram mellett. Nagyon jó csapatnak tartom most is a Debrecent, edző kollégám kitűnő munkát végez, ez egyértelműen látható. Nyáron a nemzetközi kupa miatt is kifejezetten figyeltük őket, szurkoltunk is nekik, hogy jussanak minél tovább. Minden csapatrészben adottak a megfelelő kvalitású, akár válogatott játékosok is. Jogosan végeztek tavaly a dobogón, és ebben az évben is komolyan beleszólhatnak majd az érmekért zajló csatába.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb