Közélet

Lázár János számos új beruházást jelentett be, köztük Kecskemét térségét érintőt is

Pénzből mindenki tud építeni, ezért kár lenne miniszternek lennem, sokkal izgalmasabb ugyanezt pénz nélkül csinálni – mondta Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter szerdán egy rádióinterjúban számos új beruházást jelentett be, köztük arról beszélt, hogy Kecskemét és Békéscsaba között négysávos útban gondolkodnak. Ez fordulatot jelent, hiszen a tárcavezető tavaly leállította az állami beruházásokat, írta meg az Index.

„Új gazdasági övezetet hoz létre a kormány a Debrecen–Nyíregyháza–Miskolc-háromszögben” – mondta szerdán Lázár János makói Rádió7 rádiónak, amit a Világgazdaság szúrt ki. Az építési és közlekedési miniszter azt mondta: Debrecen a vidék fővárosa lesz, továbbá Magyarország második fővárosa.

KIEMELTEN FONTOS LESZ AZ ÚTHÁLÓZAT FEJLESZTÉSE

Továbbá a tárcavezető emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban nehéz döntéseket kellett meghozni: több ezer beruházást kellett leállítania. Ugyanakkor Lázár János szavai szerint most eljutottak odáig, hogy néhány tucat beruházás tervezéséről és megkezdéséről érdemben tudott tárgyalni a kormány. Szerinte kiemelten fontos lesz az úthálózat fejlesztése. 

ÚJ BERUHÁZÁSOKAT JELENTETT BE, KECSKEMÉT ÉS BÉKÉSCSABA KÖZÖTT NÉGYSÁVOS ÚT LENNE

Lázár János a lap összefoglalója alapján úgy fogalmazott, hogy a vidék megerősítése stratégiai cél. Ezért az új beruházásokra is kitért:

  • Berettyóújfalú és Békéscsaba között a 47-es utat négysávossá alakítják. 
  • Négysávos Tisza-híd épül Szeged és Hódmezővásárhely között.
  • Négysávos utat terveznek a Hódmezővásárhely–Orosháza–Békéscsaba–Debrecen viszonylatban.
  • A tárcavezető szerint a Szeged és Debrecen közötti út Mezőberényig megfelelő, ám onnan járhatatlan, így ezt is pótolni kell.
  • Kecskemét és Békéscsaba között is szintén négysávos útban gondolkodnak.
  • Algyőnél fejlesztik a kerékpáros infrastruktúrát mintegy két kilométer hosszan.
  • A Nagyfán működő börtön megközelíthetőségét is javítani kell, az idevezető utat az algyői hídtól szintén felújítják.

DEBRECEN A PRIORITÁS

„Nekem az a feladatom, hogy kevesebb forrásból többet építsek, és hogy logikusabban használjam fel az erőforrásokat. Pénzből mindenki tud építeni, ezért kár lenne miniszternek lennem. Sokkal izgalmasabb ugyanezt pénz nélkül csinálni” – összegezte Lázár János azzal kapcsolatban, hogy mikor készülhetnek el a bejelentett beruházások. Végezetül újra hangsúlyozta: Debrecen prioritás, az ország második fővárosa, egyben a vidék fővárosa. De lát potenciált Békéscsabában, Szegedben és Hódmezővásárhelyben is. Kecskemét már majdnem kész, de még itt is lehet növekedni.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb