Sport

Két kecskeméti játékos is elutazik a futsal-válogatottal Vietnámba, ahol két felkészülési meccset is játszanak

A Sergio Cabrera vezette magyar férfi futsalválogatott szeptember 15-én és 17-én a házigazda vietnámiakkal játszik felkészülési mérkőzést Ho Si Minh-városban. A keretben helyett kapott két kecskeméti játékos is, Pál Patrik és Bencsik Roland.

A tavasszal kinevezett spanyol szakember az elmúlt másfél hónapban két edzőtábort tartott a nemzeti csapatnak, a játékosok pedig ezen a héten már nemzetközi mérkőzéseken is bizonyíthatnak. A magyarok ugyanis elfogadták a vb-selejtezőkre készülő vietnámiak meghívását, és szeptember 15-én, majd 17-én Ho Si Minh-városban meccsel egymással a két együttes. A válogatott keretében az SG Kecskemét két játékosa, Pál Patrik és Bencsik Roland is helyet kapott.

TÖBB FIATALNAK IS BIZALMAT SZAVAZOTT A VEZETŐEDZŐ

Sergio Cabrera 14 játékosnak küldött meghívót az ázsiai túrára, köztük több fiatal futsalosnak is, akik közül ketten, Lux Gábor és Dorogi Benjámin első alkalommal léphetnek pályára a felnőtt válogatottban. “Ez a két mérkőzés megmutatja majd, hogy hol tart az első edzőtáborozások után a válogatottunk – mondta Sergio Cabrera az mlsz.hu-nak. – Elégedett voltam a játékosok eddigi munkájával, igyekeztünk taktikailag és mentálisan is előrelépni, valamint folytatjuk a fiatal futsalosok beépítését a csapatba. A vietnámiak az utóbbi években nagyon komolyan veszik a futsalt, neves külföldi edzőkre bízták a válogatott irányítását. Dinamikus, gyors játékosaik vannak, akik nagyon jól védekeznek, ezt mutatják az elmúlt időszak javuló eredményei is. Szeretnénk jól szerepelni ellenük, de ennél is fontosabb számomra, hogy fejlődjön az együttesünk, beépítsük a csapat jövőjét jelentő fiatal játékosokat, és a jövő évi tétmérkőzésekre egy ütőképes válogatott álljon össze.”
    

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb