Sport

Nagyon közel álltak a bravúrhoz a kecskeméti kosarasok, az utolsó másodpercekben kaptak ki a listavezető Alba Fehérvártól

Kis híján bravúrt hajtott végre vasárnap este a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Messzi István Sportcsarnokban, a csapat ellenfele a listavezető Alba Fehérvár volt a Kosárlabda NBI A-csoportjának 4. fordulójában. Jó iramú mérkőzésen, hatalmas küzdelem után végül az utolsó másodpercekben tudtak nyerni a jóval esélyesebbnek számító vendégek – közölte a klub.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét kezdte jobban a meccset, az első negyedben Bogues kettő plusz egyes akcióját, valamint Lawrence megmozdulását követően már 15-10-re vezettek a hazaiak. Nem sokkal később viszont Chambers távolról célzott pontosan, majd Vojvoda is hasonlóan járt el, ezzel egy pontra zárkóztak a vendégek. A negyed második felében ritmust fogott a hazai gárda, Bogues betörése után már 21-16 állt a táblán. Dramicanin büntetőkkel tartotta előnyben a hírös városiakat, de Vojvoda és Martin villanásait követően egalizált az Alba, 26-26-os állással ért véget az első negyed.

A MÁSDODIK NEGYEDBEN IS FEJ-FEJ MELLETT HALADTAK A CSAPATOK

A folytatásban is hatalmas csata zajlott a két csapat között, a második játékrészben sem nagyon volt több különbség a két csapat között, mint 4-5 pont. Három és fél perccel a félidő előtt időt kellett kérnie az Albának, 44-37-re meglépett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Távolról jól célzott a fehérvári kontingens, ám Lawrence és Bogues a palánk alatt rendre eredményes volt, 48-43. A vendégek légiósai egy pontra olvasztották a differenciát, 50-49, de a szünetre végül egy pontos fehérvári vezetéssel vonultak a csapatok (50-51). A harmadik játékrészben is fej-fej mellett haladt a két gárda, a legnagyobb különbség talán 63-58-as kecskeméti vezetésnél volt a két csapat között. Ezt egy időkérés követte, ami után folyamatosan felváltva estek a kosarak, a harmadik negyed 77-79-es fehérvári vezetéssel végződött.

AZ UTOLSÓ PILLANATOKIG KIÉLEZETT VOLT A MÉRKŐZÉS

A kecskemétiek az utolsó játékrészben is szinte végig tartották a lépést az Albával, de a végén a listavezetőnek jött ki jobban a lépés. Tizenkét másodperc volt még hátra, amikor a Fehérvár időt kért, ekkor 99-101 volt az állás. Ezt követően már nem maradt idő, az Alba még büntetőkhöz jutott a meccs végén, Chambersnek pedig nem remegett meg a keze, és kialakította a 99-104-es végeredményt.

FORRAY GÁBOR BÜSZKE CSAPATÁRA

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Büszke vagyok a játékosaimra, köszönöm nekik ezt a hozzáállást. Az Alba jobb csapat, mint mi, és természetesen gratulálok nekik, megérdemelten nyertek, jól játszottak. Az én megítélésem szerint ma bárki ellen nyerhettünk volna, ha nem éppen a Fehérvárral csapunk össze. Ez a játék bizakodásra ad okot. Nüansznyi dolgok döntöttek. Az előző években a rutin mellettünk szólt, most a fiatalságból fakadóan a kulcs szituációkban nem voltunk pontosak. Ez a játék része. Ma mindenki a legjobbját nyújtotta. Az élet nem áll meg, nem búslakodunk, készülünk tovább, hiszen pénteken már a Honvédhoz látogatunk. Köszönöm a szurkolóinknak a támogatást. Szeretném még elmondani, hogy az életben történnek szomorú dolgok, és nagyon jólesik, hogy az Alba stábja, játékosai is a részvétüket fejezték ki számomra. Ez nagyon korrekt volt. Ezekben a nehéz időkben, amikor a világ is ki van fordulva, akkor a sport összetart minket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb