Smart Kecskemét

Csökkenhet a várakozás: zajlik a kelebiai vasúti átkelőhely átépítése, kibővítik a hercegszántói átkelőt a közeljövőben

Dr. Gulyás Zsolt Bács-Kiskun vármegyei rendőrfőkapitány a múlt héten Kiskőrösön a megyei közgyűlés kihelyezett ülésén tartott beszédet a vármegye migrációs és határhelyzetéről.

2021-22-ben a Magyarországra érkező illegális migránsok 80 százaléka Bács-Kiskun vármegyében próbált meg belépni az ország területére; 2022 második felében azonban csökkenni kezdett az ide érkező migráció. Dr. Gulyás Zsolt rendőrfőkapitány elmondása alapján ez Bács-Kiskun vármegyéből Csongrád-Csanádba költözött át, mert az embercsempészek a határszakaszokat felosztották egymás között, és folyamatosan harcolnak ezekért a területekért.

AZ EMBERCSEMPÉSZEK MINDENKIT VESZÉLYEZTETNEK

Az embercsempészek veszélyeztetik önmagukat, a szállított embereket, a közlekedőket és a rendőröket is. A rendőrfőkapitány elmondta, nem ritka az sem, hogy jogosítvány nélkül, kétes műszaki állapotú, túlterhelt autókkal próbálnak meg embereket átcsempészni a határon.

JELENLEG IS ZAJLÓ FEJLESZTÉSEK

Dr. Gulyás Zsolt elmondta, az egyik legnagyobb jelenleg is zajló fejlesztés vármegyénkben a kelebiai vasúti átkelőhely átépítése, ahol 2 sínpár fog áthaladni. A másik nagy projekt a hercegszántói átkelő átépítése, itt 4-4 személysávban, 2-2 tehersávban és 2-2 buszsávban zajlik majd a határforgalom bonyolítása. Hozzátette: ez azért nagyon fontos hiszen a 2026 program keretében a mohácsi híd megépülésével a hercegszántói átkelőhely forgalma jelentősen emelkedni fog.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb