Smart Kecskemét

Kecskeméten is tesztelik majd az új hidrogénbuszokat, ingyen utazhatunk majd rajtuk

Január 5-én hidrogénbusz mintaprojekt indult Debrecenben. A hidrogénbusz több magyar várost is megjár majd egy év alatt: jelenlegi állomását követően Miskolcon, Kecskeméten, Kaposváron, Zalaegerszegen és Győrben lehet majd kipróbálni, minden városban kétszer négy héten keresztül – tudtuk meg a novekedes.hu-tól.

Korábban beszámoltunk róla, hogy áprilistól ingyenessé válhat a diákok és a nyugdíjasok közlekedése Kecskeméten, a távlati tervekről szólva pedig a Szemereyné Pataki Klaudia tegnap a következőket mondta:

“elképzelhető, hogy öt év múlva akár már teljesen ingyenessé tudják tenni a kecskeméti tömegközlekedést. A folyamatos fejlesztések érdekében 2025 januárjától megkezdődik a városban a hidrogénhajtású autóbuszok tesztelése is.”

AZ UTASOK DÍJMENTESEN PRÓBÁLHATJÁK MAJD KI

Az utasok díjmentesen próbálhatják ki a helyi légszennyezéstől mentesen és nagyon csekély zajkibocsátással üzemelő autóbuszt. A 89 utas szállítására képes, háromajtós, 12 méter hosszú jármű busz üzemanyagcellája elektromos áramot termel, amely a jármű villanymotorját hajtja.

A BUSZ CSUPÁN VÍZPÁRÁT BOCSÁT KI

A vízpára az üzemanyagcellában lezajló hidrogén-oxigén reakció végterméke. A mintaprojekt során 200 km-es napi futásra lett kialakítva az ellátási rendszer, ami a városi közösségi közlekedésben való teszteléshez messzemenően elegendő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb