Közélet

Ezzel nem fogunk büszkélkedni: a kecskeméti is befért Magyarország tíz legproblémásabb vasútvonala közé

Összegyűjtötték a magyar vasút legfurcsább és legemlékezetesebb pillanatait is 2023-ból. Mint kiderült, egymást követő negyedik évben is ugyanaz nyerte el a legzűrösebb magyar vasútvonal díját, a dobogó második fokán viszont váltás történt. Három olyan vonala volt a MÁV-nak, ahol csak egyszer történt hiba az évben, ebből kettőt bezártak.

Ezúttal is összeszedték, melyek voltak Magyarország legproblémásabb vasútvonala 2023-ban. A HVG szerint jobb lett az utastájékoztatás, így több hibapontot osztottak ki a tavalyi évben. Mint kiemelték, sok rosszat el lehet mondani a MÁV-ról, de a Mávinform honlapja és Facebook-oldala tényleg megbízható hírforrás, az ott dolgozók óriási munkát végeznek, hogy ha valahol valamilyen probléma van, akkor az gyorsan kikerüljön oda.

KECSKEMÉT IS BEFÉRT A TOP 10-BE

Nincs meglepetés: ugyanaz került a lista első helyére, amely már 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben is, a Budapest-Záhony vonal, benne a monori, ceglédi elővárosi vonatokkal és a debreceni, nyíregyházi járatokkal. Ezúttal 260 hibapontot gyűjtött össze, 46,5-tel többet, mint egy éve, de még mindig kicsivel a 2021-es 264,5 pont alatt maradt.

Magyarországon jelenleg 86 vasútvonalon van személyforgalom, ezek közül a hibapontok több mint felét, 1460-at az első tíz helyezett szedte össze. Az összes hibapont kétharmada pedig a 18 legproblémásabb vonalon gyűlt össze.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb