Mindenmás

Napi szürreál: a hetedik emelettől repült ki egy 35 kilós akkumulátor Kecskeméten

Ilyen történettel se sokszor találkozunk városunkban: a hetedik emelettől repült ki egy 35 kilós akkumulátor Kecskeméten. Az akkumulátor összetört, a darabjait valaki elvitte, a kidobói ellen viszont vádat emeltek.

Az utcára dobott hetedik emeleti bérelt lakása erkélyéről egy 35 kilogramm tömegű teherautóba való akkumulátort egy kecskeméti pár. Az eset még tavaly augusztusban történt, a páros ellen veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emeltek most vádat – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

EGY NYÁRI DÉLELŐTTÖN TÖRTÉNT AZ ESET

A páros egy nyári délelőtt döntött úgy, hogy kidobja a valahonnan megszerzett és a hetedikre felcipelt nehéz tárgyat, majd miután az az aszfalton összetört, a férfi lement az utcára, összeszedte a darabjait, és odaadta valakinek, akiről nem derült ki, hogy kicsoda.

VESZÉLYES HULLADÉKNAK MINŐSÜL

Az ügyészség jelezte, az akkumulátor olyan maró, irritáló és környezetre veszélyes anyagokat tartalmazott, amelyek miatt az veszélyes hulladéknak minősült, a párosnak pedig nem volt az ilyen anyagok kezeléséhez szükséges engedélye. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb