MindenmásVideo365

A labdarúgó-bajnokság összekovácsolta a csapatokat: Összetartás és küzdelem a 27. ÁGOTA® Táborban

Harmadik alkalommal adott otthont a Bács-Kiskun vármegyei Tass-Alsószenttamáson található gyermekparadicsom, ÁGOTA Falva az ÁGOTA® Tábornak, amely a vér szerinti családját nélkülözve élő fiataloknak nyújt már 27 éve nyári táborozási lehetőséget. A lenyűgözően színes és változatos programkínálat miatt a táborozóknak egészen egyedülálló élményekben volt része, például egy izgalmas focibajnokságban is.

Idén 800 fiatalnak tartogatott ez a különleges tábor felszabadult pillanatokat. Az élményprogramok mellett színes sportolási lehetőségeket is kínáltak számukra. A tíz nap alatt az egyéni- és a csapatsportokban is kipróbálhatták magukat a táborozók, hiszen várta őket a csocsó-, az asztalitenisz- és a szkanderbajnokság, valamint még a grapplinggel is megismerkedhettek.

Az ÁGOTA Közösség számára kiemelten fontos a sportolási, versenyzési lehetőség biztosítása a különböző korosztályú gyermekek számára, mivel az az egyéni értékekre hívja fel a figyelmet, miközben empátiára és összetartásra is tanít. Természetesen helyet kapott egy tábori focibajnokság is a tíz napos programsorozatban, amelyen összemérhették ügyességüket és csapatmunkájukat a 7-18 éves lányok és fiúk.

Kocsis Péter egy bácsalmási lakásotthonban él, már több alkalommal is táborozhatott nyáron az ÁGOTA Közösséggel. Mint elmondta, rendkívül élvezi és fel is töltik őt a tábori sportolási lehetőségek. – Kapus vagyok minden táborban, én játékosként táncolok a pályán hátul, gólpasszt adok, védek. Idén engem kértek meg, hogy legyek csapatkapitány – mesélte büszkén Péter a focibajnokságról.

Forrás: ÁGOTA Közösség

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb