Sport

Szűcs Kornél Angliába igazolt a KTE-től! Klubrekordot jelentő összeget fizetett érte az angol klub

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Plymouth Argyle csapatában folytatja pályafutását Szűcs Kornél, aki a Kecskeméti TE együttesétől szerződött a szigetországba.

Amint arról a KTE hivatalos honlapja beszámolt, a védő játékjogáért klubrekordot jelentő összeget fizetett az angol klub. A 22 éves Szűcs 35 mérkőzést játszott a Kecskemét színeiben, melyhez tavaly nyáron igazolt a Diósgyőrből.

A CSAPAT VEZETŐJE ROONEY

A közlemény emlékeztetett rá, hogy a Plymouth tavaly jutott fel az angol másodosztályba, a csapat vezetőedzője pedig a Manchester United legendás, 120-szoros angol válogatott csatára, Wayne Rooney. Hozzátették, a 2000-es évek közepén négy válogatott futballista, Halmosi Péter, Tímár Krisztián, Buzsáky Ákos és Sándor György is a Plymouth játékosa volt, de utóbbi sérülés miatt egyszer sem tudott pályára lépni.

NEM MONDHATTAK NEMET

“Olyan ajánlatról volt szó, melyre klubunk nem mondhatott nemet, nem beszélve arról, hogy szakmailag is hatalmas lehetőség ez a játékos karrierjében” – írták a Kecskemét honlapján. “Ahogy azt mindig is vallottuk, a mi célunk az, hogy a magyar tehetségeket megtaláljuk, felépítsük, majd mindannyiunk közös megelégedésére idővel magasabb szintre segítsük, ezzel is értéket teremtve a kecskeméti és a magyar futball számára. Nem sok játékosnak adatott meg, hogy az NB I-ből oda tudjon igazolni, éppen ezért is különösen nagy szó ez a klubváltás, nem csak a KTE, hanem az egész magyar futball számára. Kornél egy rendkívül tehetséges, fejlődni képes és akaró labdarúgó, akiről emberileg is csak a legjobbakat mondhatom el” – fogalmazott Tóth Ákos, a KTE sportigazgatója.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb