Közélet

Jó hír keddre: elkészült a 441-es főút burkolatfelújítása és négynyomúsítása a Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszon

Elkészült a 441. sz. főút burkolatfelújítása és négynyomúsítása a Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszon – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.

SEBESSÉGKORLÁTOZÁS MÉG VÁRHATÓ SZEPTEMBER KÖZEPÉIG

A közlemény szerint a Kecskemét Katonatelepi szakaszon forgalomba helyezték a gyalogátkelőhelyeket és ezzel egyidőben elbontották a tereléseket a 2×2 sávos szakaszon. Az érintett szakasz azonban továbbra is munkaterület, ezért óránként 40 kilométeres sebességkorlátozás marad érvényben, amíg a területet vissza nem adják a közútkezelőnek, várhatóan 2024. szeptember közepén – írták. A Kecskemét és Nagykőrös közötti 2×1 sávos felújított szakasz is teljes hosszában járható, de ez is munkaterület, óránként 60 kilométeres sebességkorlátozással – tették hozzá.

A közlemény szerint az elkövetkezendő időszakban még várható a forgalomba helyezést megelőző közlekedési biztonsági auditvizsgálat során tett forgalomtechnikai észrevételek kialakítása, ami kisebb szakaszokban mozgó forgalomterelést indokol. Ezen munkálatok már nem járnak jelentős forgalomkorlátozással.

RÉSZLEGESEN MEGNYITJÁK AZ ÉPÜLŐ 445. KÖRFORGALMAT

Felhívták a figyelmet arra: a 441-445. körforgalmú csomópontnál részlegesen megnyitják szombaton az épülő (jelenleg lezárt) 445. körforgalmat a kétirányú forgalom számára, nem várt akadály esetén ez szeptember 2-án, hétfőn történhet meg. A direkt ágat ezzel egyidőben lezárják, a 445 főúton lévő jelzőlámpás csomópontban feloldják a korlátozásokat és bekapcsolják a jelzőlámpát, a Nagykőrös/Katonatelep irányából érkezők a körforgalom új sávjait igénybe véve haladhatnak a belső sávban Kecskemét Centrum irányába, a külső sávban a 445-re mind Békéscsaba, mind pedig Budapest irányába – ismerteti a közlemény.

A KÖZLEKEDŐKET IDEIGLENES JELZŐTÁBLÁK ÉS BURKOLATI JELEK SEGÍTIK

A 441. főúton Kecskemét Centrum irányából érkezők a körforgalmat használva juthatnak el az első kijáraton Katonatelep/Nagykőrös irányába illetve tovább haladva a harmadik kijáraton fel a 445. főút irányába. A 445 főútról érkezők a felújított régi, egy sávon érkeznek a körforgalomba, ahonnan a körpályát használva balra tartva haladhatnak Katonatelep/Nagykőrös irányába, illetve a körpályáról jobbra tartva tudnak eljutni a Ceglédi útra Kecskemét Centrum irányába – áll a közleményben. A közlekedőket ideiglenes jelzőtáblák és burkolati jelek segítik, a minisztérium kéri a járművezetők fokozott figyelmét erre.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb