Kikapcs

Idén is bemutatkoznak a feltörekvő színművészek: komédiáktól a tragédiákig színes repertoárral érkezik a 14. SZÍN-TÁR Fesztivál Kecskemétre

Sokszínű repertoárral és országosan elismert rendezők produkcióival indul március 23-án immáron 14. alkalommal a SZÍN-TÁR Fesztivál, vagyis a Színművészeti Egyetemek Találkozója a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház szervezésében, tudatták a szervezők közösségi oldalukon. Az érdeklődők március 29-ig izgalmas vizsgaprodukciókat tekinthetnek meg feltörekvő színművészek előadásában, melyeknek a kecskeméti Kelemen László Kamaraszínház és a Ruszt József Stúdiószínház ad otthont.

A változatos előadások között bárki találhat a maga számára olyan produkciót, amely elnyeri a tetszését, hiszen a műfaji sokszínűségnek köszönhetően a zenés előadásoktól kezdve, a komédiákon át, egészen a tragédiákig került a repertoárra előadás. Olyan neves rendezők munkáit látjuk majd a színpadon, mint Zsótér Sándor, Mohácsi János vagy Vidnyánszky Attila.

AZ ESEMÉNYEN AZ ALÁBBI PRODUKCIÓK KÍNÁLNAK FELHŐTLEN KIKAPCSOLÓDÁST

  • Nagy dalkultúrák (a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves zenés színművész osztályának előadása) – varázslatos utazás az orosz románcok, a berlini kabaré, a francia sanzonok és a pesti kuplék világába.
  • Titanic vizirevű (a Pesti Magyar Színiakadémia II. éves osztályának félévi vizsgaelőadása) – vadromantikus katasztrófaszínház nem kevés zenével. 
  • Bányavirág (a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézet ötödéves színművész szakos hallgatóinak előadása) – fekete humor. 
  • Szutyok (az Újvidéki Művészeti Akadémia negyedéves hallgatóinak előadása) – tragikomédia. 
  • Édes Anna (a kolozsvári BBTE Színház és Film Kar Magyar Színházi Intézetének produkciója) – cseléd noir. 
  • Komámasszony, hol a stukker? (a The Art művészeti ügynökség és a Pozsonyi Színművészeti Egyetem együttműködésében) – vígjáték. 
  • János vitéz junior (a MATE Kaposvári Campus, Rippl-Rónai Művészeti Intézet 2. éves Színművész szak hallgatóinak előadása)
  • Figaro házassága (a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves prózai színművész osztályának előadása) 
  • Tűzoltó (a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves magiszteri színészosztályának előadása) – komédia. 
  • Parasztopera (a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem negyedéves magiszteri színészosztályának előadása) – zenés tragédia humorral. 

A produkciókról bővebb infókat IDE kattintva találsz.

Forrás: SZÍN-TÁR, Színművészeti Egyetemek Találkozója FB oldala/szintar.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb