Mindenmás

Óriási rendőrségi akció volt Kunszentmiklóson: közel 100 rendőr és a TEK-esek ütöttek rajta az országúti fosztogató bandán

Az elmúlt időszak földrajzilag egyik legnagyobb kiterjedésű bűncselekmény-sorozatát koordinálták le a Pest vármegyés rendőrök. Egy, az egész ország területén fosztogató bűnbandát kapcsoltak le az ügyészség és több vármegyei rendőrfőkapitányság, köztük a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével.

AZ ORSZÁGÚTI FOSZTOGATÓK AUTÓPÁLYÁK, GYORSFORGALMI UTAK PIHENŐIBEN RABOLTAK

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján az elkövetők nem dolgoztak tisztán, sokszor csendben sem, ám legtöbbször igen csekély nyomot hagytak, a kifosztott, meglopott, elsősorban külföldi áldozatok pedig főként utólag, ébredés után szembesültek az akár órákkal korábban okozott kárukkal. A felgöngyölítés koordinátori szerepére a Pest vármegyei bűnügyesek jelentkeztek. Egy kézbe gyűjtötték az azonosnak tűnő, korábban már felfüggesztett, vagy még folyamatban lévő nyomozások iratait. A Fejér, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest vármegyét érintő ügyekben addig beszerzett adatokat összevetették, kapcsolódási pontokat, azonos, több helyszínen is előforduló nyomokat gyűjtöttek, szűrtek, szűkítettek, bővítettek, elemeztek, értékeltek.

FEBRUÁR VÉGÉN KERÜLT SOR ELFOGÁSUKRA, A RAJTAÜTÉSBEN A KECSKEMÉTI ÜGYÉSZSÉG MUNKATÁRSAI MELLETT A TEK IS RÉSZT VETT

Az országúti fosztogatók névvel illetett banda tagjainak azonosításához, felkutatásához és elfogásához minden érintett vármegyében dolgozó rendőr hozzátett valamit, sőt, a kezdetektől szoros, sokszor jelenléti ügyészi felügyeletet biztosított a Kecskeméti Járási Ügyészség vezető ügyésze és munkatársai. Az akciót 2023. február végén hajtották végre. A tettesekkel ellentétben a realizálásban résztvevők tisztán dolgoztak, a legkevésbé sem csendben – nem lehetett nem észrevenni őket. Mivel nem egy címre, nem egy emberért és nem is kispályásokért indultak, a Pest vármegyés rendőrökön kívül Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei, illetve érdi támogató egységek, a Készenléti Rendőrség bevetéstámogatói, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is gyülekeztek a hajnali eligazítás Bács-Kiskun vármegyei helyszínén, ahogyan a kecskeméti vezető ügyész is.

A KÖZEL 100 RENDŐR ÉS A TEK-ESEK 12 EMBERT FOGTAK EL KUNSZENTMIKLÓSON

A korábban kiosztott feladatok, a címekre induló csapatok, a részfeladatok sorrendjének még egyszeri pontosítása után a több tucat szolgálati jármű, a benne ülő, közel 100 rendőr és TEK-es megindult Kunszentmiklósra. Egyazon település több utcáját lepték el egyidőben az egységek. Tizenkét helyszínre 12 emberért indultak, 12 embert elfogtak. A kifosztás, valamint lopás bűntettének gyanúja miatt nyomozó Pest vármegyei rendőrök jelenleg legalább kéttucat, autópályák, gyorsforgalmi utak mellett található pihenőkben elkövetett, többmillió forintos kárt okozó bűncselekményt hoztak eddig összefüggésbe a banda tagjaival.

Az azóta letartóztatott gyanúsítottakkal szemben több rendbeli kifosztás és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Forrás és fotók: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb