Sport

Nem bír leállni Kecskemét: bronzérmes lett a férfi röplabda Magyar Kupában a Kecskeméti RC

Szombaton rendezték a férfi röplabda Magyar Kupa döntőjét és bronzmérkőzését is, utóbbiban volt érdekelt a Kecskeméti Röplabda Klub. A végletekig kiélezett csatában, kétszer is szetthátrányból fordítva, bravúros teljesítménnyel győzték le GreenPlan-VRCK-t.

Óriási csatában, 3:2 arányban sikerült legyőznie kazincbarcikai ellenfelét a Kecskeméti RC-nek a hétvégén, a DRK Magyar Kupa bronzmérkőzésén – írja a csapat a honlapján. A papíron esélyesebb Kazincbarcika kezdte jobban a mérkőzést, de hiába tudtak az első szettben hárompontos előnyt is összeszedni, a kecskemétiek nem hagyták magukat, legfőképpen Varga Péternek köszönhetően sikerült ledolgozniuk a hátrányukat. A szett folytatásában aztán ismét előnyhöz jutottak a borsodiak, amelyet sikerült a játékrész végéig megtartaniuk, így 25:20-as vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A MÁSODIK SZETTRE ÉBREDT FEL A KECSKEMÉT

A második játszma már egy fokkal jobban sikerült a Kecskemétnek, noha ellenfelük itt is jobban kezdett, bár inkább a lilák hibáit használták ki könyörtelenül, ahelyett, hogy hengereltek volna. Hiába alakult ki négy-öt pontos differencia is, a kecskemétiek Varga ászával visszakapaszkodtak. Hiába kért kétszer is időt Toronyai Miklós, a szett vége 22:25 lett, a Kecskemét örülhetett.

A harmadik szett sikerült talán a legrosszabbul a Bács-Kiskun vármegyeieknek, azt egészen simán 25:18-ra bukták el, a Kazincbarcika gyakorlatilag végig magabiztosan vezetett, a végjátékhoz közelítve már hét pont is volt a különbség. Mindkét csapat elég sok nyitást rontott, a kecskemétiek az első, a barcikaiak a második játszmában hibáztak el hetet.

FEJBEN NAGYON OTT VOLTUNK VÉGJÁTÉKBAN

A negyedik felvonásra összekaptuk magunkat, a játékrész elején rögtön 4-1-es előnyre tettünk szert, de ellenfelünknek 10-9-re sikerült felzárkóznia. Nagy József időt is kért, amely megtette a hatását, 24:22-nél szettlabdához jutott a Kecskemét, majd egy ásszal le is zárták a szettet, így az 22:25-ös eredménnyel végződött.

A döntő szettben maradtak lendületben a kecskemétiek, az elején ismét elhúztak, 5:2-re. Aztán 8:6-os állásnál térfelet cseréltek a csapatok, a Kazincbarcika pedig nem sokkal később egalizálni tudott. A meccs végén a Kecskemét jutott meccslabdához, majd Moraest sikerült blokkolniuk, így 13:15 arányban megnyerték a szettet, ezzel pedig a bronzérmet is.

A VEZETŐEDZŐ IS ELISMERŐEN NYILATKOZOTT A MECCS UTÁN

A mérkőzés után, vezetőedzőnk, Nagy József is értékelte a látottakat, aki büszke volt csapatára, de köszönetet mondott a nézőknek is a kiváló bíztatásért:  

Teljes szívből játszottak a fiúk, a közönség előtt pedig le a kalappal, mert akkor is bíztattak, támogattak minket, amikor gödörben voltunk, ez rengeteg erőt adott a pályán lévőknek. Minkét csapat rengeteg nyitást rontott, és miután az én fiaim megértették azt, amit kértem tőlük az első szett után, pariban tudtuk lenni a Barcikával. Ezután jól is védekeztünk, a blokkjaink nagyszerűek voltak, a kontrollabdákból is pontokat szereztünk, és ez sikerhez vezetett minket.

– értékelt az edző.

Borítókép: Kecskeméti Röplabda Club FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb