Kikapcs

Transformers, kecskeméti verzió: robotokat irányíthatunk és építhetünk a héten a Katona József Könyvtárban

Két robotos foglalkozás közül is választhatnak ezen a héten a kecskeméti gyerekek: a Katona József Könyvtár jóvoltából csütörtökön 15 órától programozni van lehetőség, szombaton 15 órától pedig azoké lehet a terep, akik inkább építenének.

A héten ismét két robotos foglalkozás közül választhatnak a kecskeméti gyerekek – írja közösségi oldalán a Katona József Könyvtár. Először szombaton 15 órakor a robotprogramozással lehet megismerkedni, ezt kifejezetten kezdőknek ajánlja a könyvtár. A robotikával kapcsolatos alapvető ismereteken túl az érdeklődők segítséggel, vagy akár önállóan is kipróbálhatják magukat Lego EV3-as és Inventor robotok vezérlésében. A foglalkozáson 8-9 éves kortól lehet részt venni, érvényes olvasói tagság birtokában.

SZOMBATON AZ ÉPÍTŐKÉ A FŐSZEREP

Szombaton az építők következnek, szintén 15 órától a Katona József Könyvtárban. A robotépítés mellett ezen a foglalkozáson is lehetőség lesz  robotikával és robotprogramozással kapcsolatos általános ismeretek elsajátítására. Ezen az alkalmon az Artec robotok vezérlését is kipróbálhatják majd a résztvevők az építés mellett.

Nem árt sietni, hiszen a részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezz itt, ha a csütörtöki, programozós nap érdekel, vagy itt, ha inkább építeni mennél szombaton.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb