Kikapcs

Barackfa pántlikázással, kertészetek vásárával és gyerekprogramokkal startol el szombaton a II. Barackfavirágzás Ünnepsége Kecskeméten

Idén már második alkalommal kerül sor a Barackfavirágzás Ünnepségére Kecskeméten. A Bács-Zöldért Zrt. és a Kecskemét Városszépítő Egyesület jóvoltából március 25-én, szombaton kerülhet sor az eseményre, melynek a Bács-Zöldért Zrt. telephelye ad otthont, tudatta a Kecskeméti Városszépítő Egyesület közösségi oldalán.

IZGALMAS ELŐADÁSOK SZÍNESÍTIK A NAPOT

A 10 órakor kezdődő rendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Gulyás János a Bács-Zöldért Zrt. társtulajdonosának köszöntőjét követően meghallgathatják az érdeklődők Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület vezetőjének a Japán cseresznyefa virágzás hagyományáról szóló beszámolóját, majd Csík János Kossuth-díjas előadóművész műsorát láthatják az egybegyűltek.

SOR KERÜL A BARACKFA PÁNTLIKÁZÁS CEREMÓNIÁJÁRA

Ezt követően kerül sor a barackfa pántlikázás ceremóniájára, ahol a családoknak lehetőségük nyílik arra, hogy egy általuk szimpatikusnak vélt fát felpántlikázzanak. A szervezők által adott szalagokra időjárásálló filctollal felírhatják a családok a neveiket és telefonszámukat, így amikor az adott fa terem, akkor a termelő gazda felhívja a pántlikázó családot és eldönthetik, hogy az adott áron szeretnék-e megvásárolni a gyümölcsöt.

SOK-SOK PROGRAMMAL VÁRJÁK AZ ÉRDEKLŐDŐKET

A családi napon számos program kínál kikapcsolódást a résztvevőknek. A jó hangulatról a Csipkefa zenekar fog gondoskodni, külön foglalkozásokkal várják a gyermekeket is, plusz vásár is lesz olyan kiállítókkal, mint a HÍRÖS-FA Metész Termelői Csoport Szövetkezet, a ZFW Hortiservice Kft., a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara és a Bács-Zöldért Zrt.. Sőt, a vendégeket a házigazdák, szarvasragu ízelítővel és a Bács-Zöldért fantasztikus gyümölcseiből készült párlat kostolóval kínálják.

Forrás: Kecskeméti Városszépítő Egyesület FB oldala

Fotók: Kecskeméti Barack FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb