Sport

Nagyon büszkék vagyunk: a Kecskeméti TE két játékosa is szerephez jutott az utánpótlás válogatottban a hétvégén

Miután csütörtökön a Magyar Labdarúgó válogatott barátságos mérkőzést játszott Észtországgal, a hétvégén az utánpótlás válogatottakon volt a sor: az U19-es és U21-es csapat is érdekelt volt, mindkét meccs hozott kecskeméti kötődést.

Az U21-es csapat még pénteken lépett pályára, a válogatott szünetben a 21 év alattiak két felkészülési mérkőzést is játszanak. Az ellenfél Görögország volt, Vitális Milán szabadrúgásgóljával pedig be is húzták a győzelmet a mieink, a 63. percben a KTE játékosa, Horváth Krisztofer is pályára lépett. Miután alig több mint egy hete, az ő bombagóljával tudott nyerni a Kecskemét, ezúttal is közel állt a gólhoz, bár végül nem talált be. A szintén kecskeméti Katona Bálint is a keret tagja volt, ő viszont betegség miatt nem lépett pályára.

Görögország-Magyarország 0-1 (0-0)

Magyarország: Hegyi Krisztián – Szabó Alex, Iyinbor Patrik, Debreceni Ákos – Kállai Kevin (Kovács Mátyás, 46.), Baráth Péter (Sztojka Dominik, 91.), Kata Mihály, Vitális Milán (Kovács Barnabás, 74.), Benczenleitner Barna – Kocsis Dominik (Horváth Krisztofer, 63.), Németh Dániel (Szalai József, 63.)

Görögország: Tzolakis – Tourkochorotis, Kitsos, Panagiotou, Metaxas, Tzolis, Kryparakos, Sourlis, Kosidis, Liatsos, Konstantopoulos

AZ U19 SAJNOS NEM NYERT, DE ITT IS VOLT KECSKEMÉTI JÁTÉKOS

Az U19 mérkőzésére szombat este került sor, ők nem felkészülési meccsen, hanem az angliai rendezésű Eb-elitkörben voltak érdekeltek. Az ellenfél a török válogatott volt és a beszámoló szerint az első tíz perc álmoskás játéka után inkább a magyar csapat akarata érvényesült a pályán, így a törökök kapusának több nagyobb védést is be kellett mutatnia. A KTE színeiben játszó Polyák Kristóf a 60. percben állt be, a magyarok viszont hiába játszottak végig fölényben, be kellett érniük a döntetlennel.

Törökország-Magyarország 1-1 (0-0)

Magyarország: Pécsi Ármin – Farkas Bendegúz (Polyák Kristóf, 60.), Yaakobishvili Antal, Nagy Zoltán, Kovács Patrik – Dénes Adrián, Kocsis Dominik, Bakti Balázs (Vajda Botond, 87.) – Berki Marcell (Jurek Gábor, 64.), Vancsa Zalán, Keresztes Noel (Nagy-Kolozsvári Dániel, 64.)

Gólszerzők: Demir (85.), ill. Jurek (73.)

Borítókép: Kecskeméti TE FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb