Mindenmás

Vádat emeltek a tőle cigarettát kérő embert székkel halálra verő kecskeméti férfi ellen

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az őt pohárral megdobó sértettet előbb ököllel, majd egy székkel többször fejen ütötte. A bántalmazás következtében a sértett rövid időn belül életét vesztette.

ITTAS VOLT AZ ELKÖVETŐ ÉS A SÉRTETT IS

A főügyészség tájékoztatása alapján a vádirat szerint a büntetett előéletű, helybéli férfi 2022. szeptember 9-én Kecskeméten szűk családi körben a testvére névnapját ünnepelte. A vádlott az eseményen jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, amelytől az udvaron egy asztalra borulva elaludt. A délutáni órákban, hívatlanul ittas állapotban a sértett is megérkezett a házhoz. Besétált a nyitott kapun, majd az udvaron alvó vádlottól cigarettát kért. Erre az elkövető felébredt és közölte a sértettel, hogy nem ad neki cigit, majd visszahajtotta a fejét az asztalra. A sértett válaszul egy pohárral hátulról fejbe dobta a vádlottat.

A SÉRTETT KÉT NAPRA RÁ BELEHALT FEJSÉRÜLÉSEIBE

A férfi erre felugrott az asztaltól, szembe fordult a sértettel és ököllel, több alkalommal arcon ütötte, majd felkapott egy széket és azzal többször, nagy erővel lesújtott a sértett fejére, aki az ütésektől a földre esett és a fejét a talajba ütötte. A sértett a kórházi kezelés ellenére két nap múlva belehalt fejsérüléseibe.

A VÁDLOTT ALIG FÉL ÉVE EZT MEGELŐZŐEN SZABADULT A BÖRTÖNBŐL

A vádlott többször állt már bíróság előtt, legutóbbi börtönbüntetéséből alig fél évvel a cselekmény elkövetését megelőzően szabadult, jelen eljárásban már többszörös visszaesőként áll bíróság elé.

A többszörös visszaesőnek számító férfit az ügyészség halált okozó testi sértéssel vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb