Mindenmás

Megszomjazott útközben: üres üvegek jelezték az alkoholos italokat lopó jánoshalmi betörő útját

A jánoshalmi nyomozók hamar elfogták azt a betörőt, aki a „munka” végeztével, hazafele menet nekilátott elfogyasztani a frissen szerzett zsákmányát, így útvonalát üres üvegek jelölték. Nem sokra rá egy másik betörő kezére is bilincs került, ő nemesvakolatot lopott, tudtuk meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól.

CSÜTÖRTÖKÖN ÉRKEZETT A BEJELENTÉS A RENDŐRSÉGRE KÉT BETÖRÉSRŐL IS

Két bejelentés is érkezett a Jánoshalmi Rendőrőrsre betörésről 2023. március 30-án hajnalban. Az egyiknél a település felújítás alatt álló iskolájának udvarából vitt el 3 vödör nemesvakolatot az akkor még ismeretlen tolvaj. A másik hívás egy kisboltból érkezett, innen szeszes italokat lopott valaki. Ám feltehetőleg nem akart bajlódni az üvegek cipelésével, útvonalát ugyanis üres borosüvegek jelölték, melyeknek útközben nézhetett az aljára.

PÁR ÓRA ALATT FELKUTATTÁK AZ ELKÖVETŐKET

A gyors nyomozati munka eredményeként pár órával később elfogták a szesztolvajt. A 20 éves férfiról az is kiderült, hogy korábban egy büfé ajtaját feszítette be, onnan egy telefont vitt el és meglovasított egy kerékpárt is az egyik tárolóból. Nem sokkal később a másik tolvajt is felkutatták, ő az építőanyag mellett korábban gáztűzhelyt vitt el az egyik lakatlan házból.

A RENDŐRÖK VIZSGÁLJÁK, HOGY MÁS LOPÁS KÖTHETŐ – E AZ ELKÖVETŐKHÖZ

A 30 éves és 20 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök és vizsgálják, hogy elkövettek-e más vagyon elleni bűncselekményeket, illetve volt-e társuk. Az eltulajdonított több vödör nemesvakolatot megtalálták a nyomozók, majd visszaadták a tulajdonosának.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb