Sport

A kecskeméti kosarasok után a futsalos srácok is megcsinálták: bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe

Ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét kosárcsapata még szerdán bejutott a négyes döntőbe, tegnap pedig a futsalosokon volt a sor, hogy történelmi sikert arassanak és bejussanak a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Csütörtökön rendezték a futsal Magyar Kupa négyes döntőjéért vívott csata visszavágóját Kecskeméten. Az első meccs jól alakult a srácoknak, hiszen idegenben magabiztos, 3-0-ás sikert értek el, így előnyből várhatták a visszavágót. A kecskemétiek végül 7-6-ra ezt az összecsapást is megnyerték, így bejutottak a május elején esedékes négyes döntőbe.

NEM ADTA MAGÁT KÖNNYEN AZ ELLENFÉL

Mint ahogyan az összegzésben olvasható, a meccs jól kezdődött az SG Kecskemét számára, már a meccs elején megszerezték a vezetést, egészen 4-0-ig meg sem álltak. A Veszprém már csak a második félidőben talált magára, de ekkor 6-1-re vezettek a Hírös városiak, így hiába jött három gól egymás után vendég részről, az már csak az eredmény szépítésére volt elég. A végeredmény 7-6 lett, így kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe a kecskeméti csapat, a klub történetében először.

A győzelmet Marko Gavrilovic sportigazgató is kommentálta:

 A jelenlegi helyzetünkből kihoztuk a maximumot. Szűk rotációval dolgozunk már egy ideje a sérülések miatt ebben az erőltetett menetben. Magabiztosan kezdtünk, és már az elején jeleztük, hogy a négyes döntőben a helyünk. A végén, mikor közelebb került a Veszprém, akkor már fáradtak voltunk a rövid padunknak betudhatóan. A legfontosabb azonban, hogy bizonyítottuk erőnket, bejutottunk a legjobb négy csapat közé a Magyar Kupában, ráadásul kettős sikerrel. Bízom benne, hogy sikerül a következő megmérettetésig a maródiaknak visszatérni, és folytatjuk ugyanazzal az alázattal és elszántsággal a dolgunkat, mert a feladatok java még

nyilatkozta a történelmi sikert követően.

SG Kecskemét Futsal – Veszprém Futsal 7-6 (4-1)
Férfi futsal Magyar Kupa, 4. forduló, 2. mérkőzés

A meccsről bővebb statisztika itt érhető el.

Borítókép: SG Kecskemét FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb